prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com
emocije
Emocije u kontekstu medijskog okruženja

Emocije u kontekstu medijskog okruženja

Dani medijske pismenosti u Osnvnoj školi Frana Frankovića u Rijeci, za učenike u posebnom razrednom odjelu obilježen je predavanjem i radionicom u kojoj su učenici imali zadatak da pomoću micro:bita izraze svoje emocije koje im bude mediji i medijski sadržaji. Na predavanju i radionici spoznali su i osvijestili različite emocije te načine kojima se na naše emocije utječe.

Mentalno zdravlje

Mentalno zdravlje

Briga o zdravlju, a posebno mentalnom zdravlju važna je tema školskih preventivnih programa. U okviru preventivnog programa koji se zadnje dvije godine provodi u Komercijalnoj i trgovačkoj školi Bjelovar pod nazivom „Zdravlje prije svega” najveći dio odnosi se na brigu o mentalnom zdravlju i boljem razumijevanju sebe i drugih. U okviru programa održana je edukacija učenika i nastavnika.

Kocke pričalice u lektiri

Kocke pričalice u lektiri

Čitanje nas odvodi u svjetove koje nikada ne bismo vidjeli, upoznaje nas s ljudima koje nikada ne bismo upoznali i omogućuje nam osjetiti emocije koje inače ne bismo osjetili.

Tri igre istraživanja emocija za najmlađe

Tri igre istraživanja emocija za najmlađe

Ljude su oduvijek zanimale emocije, a znanstvenici i stručnjaci opisali su ih i klasificirali na vrlo različite načine. Međutim ovih se šest emocija može smatrati osnovnima: sreća, iznenađenost, tuga, ljutnja, gađenje i strah. Među ostalim emocijama tu su krivnja, sram, olakšanje, oduševljenje, ljubav i dr. Te različite emocije mogu se osjetiti na različitim mjestima u tijelu, a moguće je osjećati i mnogo emocija istodobno.

Emocionalni život dječaka

Emocionalni život dječaka

Donosimo isječak iz knjige Odrastanje Kaina: kako zaštiti emocionalni život dječaka, autora Dan Kindlona i Michaela Thompsona u suradnji s Theresom Baker, koji govori o odnosu očeva i sinova.

Emocionalni život dječaka

Odgojni stilovi u roditeljstvu

Stil roditeljstva predstavlja stav koji roditelji imaju o odgoju, koriste li kazne i kako, koja će ponašanja poticati, a koja braniti, hoće li dijete biti u centru njihove obitelji ili ne. Stil roditeljstva utječe na dijete, na razvoj njegovih sposobnosti i ličnosti.