prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Erasmus akreditacija đurđevačke gimnazije

U srijedu, 12. listopada 2022. godine, u 11 sati, u prostoru Gradske knjižnice Gimnazija dr.  Ivana Kranjčeva službeno je javnosti predstavila svoju Erasmus akreditaciju te planove za Erasmus aktivnosti u novoj školskoj godini.

Erasmus akreditacija je novi oblik dugoročnog financiranja Erasmus projekata koji iskusnim korisnicima omogućava lakši pristup financijskim sredstvima u razdoblju od pet godina. Erasmus akreditacija obuhvaća niz aktivnosti koje podupiru ključne ciljeve institucije, a za  gimnaziju to je stručno usavršavanje nastavnika i stručnih suradnika te razvijanje vještina učenika kroz široki spektar dodatnih sadržaja koji bi učenike trebali privući upravo gimnazijskom usmjerenju.

O misiji i viziji škole, govorila je školska koordinatorica Erasmus projekata Ana Huzjak, prof., istaknuvši moto gimnazije “Mala škola velikog srca” kao nit vodilju na putu prema ciljevima kojima gimnazija teži: poticajnom radnom okruženju, kompetentnim i motiviranim nastavnicima, kvalitetnoj nastavi te uspješnim i zadovoljnim učenicima. Ana Huzjak također je govorila o značaju Erasmus akreditacije koja je u prvom ciklusu školi donijela financijska sredstva u iznosu od 87.320,00 EUR te omogućila sudjelovanje nastavnika u strukturiranim tečajevima, job shadowing, te dugoročne i kratkoročne mobilnosti za više od trideset učenika u prvoj godini projekta.

Osvrnula se i na veliko priznanje koje je škola dobila prošle godine kroz Europsku nagradu za inovativno poučavanje za Erasmus projekt IMAGINE. Ravnatelj gimnazije, Tomislav Ostojić, prof., upoznao je prisutne s projektom “TAKE EU”, još jednim projektom kroz koji je gimnazija osigurala financijska sredstva od 20.000,00 EUR za razvijanje kurikuluma vezanog uz podučavanje o europskim vrijednostima i kulturi. Taj projekt dio je aktivnosti Jean Monnet Erasmus programa koja je do sad bila vezana isključivo uz visoko obrazovanje, a od ove godine omogućen je pristup i srednjoškolskim ustanovama.

Podršku školi u provedbi aktivnosti ispred Koprivničko-križevačke županije pružili su zamjenik župana Ratimir Ljubić te pročelnica županijskog upravnog odjela za obrazovanje Ana Mušlek. Zamjenik župana Ratimir Ljubić istaknuo je važnost obogaćivanja redovne nastave kvalitetnim projektima koji učenicima omogućavaju stjecanje novih znanja i iskustava, upoznavanje novih kultura i širenje vidika. Predstavnik grada Đurđevca, Matija Bažulić, iz vlastitog je iskustva potvrdio vrijednost Erasmus projekata te pozvao učenike da se uključe u čim većem broju. Okupljenima se obratio i Željko Zebec, predsjednik Vijeća učenika koji je i sam sudionik Erasmus programa. On je naglasio da Erasmus projekti, osim što omogućuju stjecanje novih znanja, također grade međunarodna prijateljstva, otvaraju nove vidike i unose raznolikost i zanimljivost u svakodnevicu učenika.