prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com
EU projekti
Projektima osnažujemo struku

Projektima osnažujemo struku

Od školske godine 2020./2021. Strojarska i prometna škola Varaždin nositeljica je Erasmus akreditacije u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju, najvišeg priznanja na nacionalnoj razini koje dodjeljuje Agencija za mobilnost i programe EU-a. Škola je kvalitetom provedbom projekata dokazala svoju izvrsnost i visoke standarde Erasmus+ programa, a zasluga je to školskog projektnog tima koji u školi djeluje od 2014. godine.

Erasmus akreditacija đurđevačke gimnazije

Erasmus akreditacija đurđevačke gimnazije

U srijedu, 12. listopada 2022. godine, u 11 sati, u prostoru Gradske knjižnice Gimnazija dr.  Ivana Kranjčeva službeno je javnosti predstavila svoju Erasmus akreditaciju te planove za Erasmus aktivnosti u novoj školskoj godini.

Uspješno završeni eTwinning projekti

Uspješno završeni eTwinning projekti

I ove školske godine u Osnovnoj školi Ljudevita Gaja Osijek učenici predmetne nastave i učitelji bili su iznimno uspješni. Provodili su četiri međunarodna eTwinning projekta u redovnoj nastavi tehničke kulture, na izvannastavnoj aktivnosti Mali tehničari, Likovnjacima, dodatnoj nastavi iz fizike i dodatnoj nastavi iz matematike.

Prva mobilnost Erasmus+ projekta “Our culture – our future”

Prva mobilnost Erasmus+ projekta “Our culture – our future”

Učenici Osnovne škole Ante Curać Pinjac iz Žrnova na otoku Korčuli odradili su prvu mobilnost Erasmus+ projekta “Naša kultura – naša budućnost” odlaskom u Targu Jiu u Rumunjsku. Upoznali su lokalnu kulturu, običaje, folklor, nošnju te specijalitete. Puni dojmova pričaju ostalim učenicima o vlastitom iskustvu.

Gimnazija Franje Petrića – ASOC pilot projekt

Gimnazija Franje Petrića – ASOC pilot projekt

Gimnazija Franje Petrića odazvala se javnom pozivu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije za sudjelovanje u pilot projektu “U školi otvorene kohezije – At the school on Open Cohesion, ASOC.” Cilj provođenja projekta je poticanje kulture aktivnog građanstva kod učenika i osvješćivanje učenika o mogućnostima kohezijske politike i EU fondova. Poseban je naglasak na podizanje svijesti o važnosti ravnomjernog razvoja svih regija Europske unije te utjecaj kohezijske politike na svakodnevni život građana.

Gimnazija Franje Petrića – ASOC pilot projekt

Stručna praksa učenika u Irskoj

U sklopu Erasmus+ projekta mobilnosti Skills4Tomorrow, 16 učenika Ekonomsko-birotehničke škole u zanimanjima upravni referent i poslovni tajnik provelo je dva tjedna u Irskoj na stručnoj praksi .

Gimnazija Franje Petrića – ASOC pilot projekt

Fakultativna iz BAIke

Uskoro se bliži kraj projekta Fakultativna nastava iz BAIke čija je svrha poboljšati stjecanje znanja i vještina učenika. Modernizacijom fakultativne nastave povećavaju se općeobrazovne vrijednosti, znanja, vještina i temeljne kompetencije učenika potrebnih za uspješan život i učenje u suvremenom društvu.