prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Erasmus+ KA220 Sustainable Solutions: prva online radionica s učenicima

U utorak 30. siječnja 2024. godine, šest je nastavnica i preko 50 učenika 2. i 4. razreda, polaznika fakultativne nastave iz engleskog jezika i INA-e @visejezicnostussbjj Srednje škole Ban Josip Jelačić iz Zaprešića sudjelovalo u prvoj međunarodnoj online radionici u sklopu Erasmus+ KA220 projekta Sustainable Solutions (S&S) – instagram.

Zajedno s partnerima iz Grčke, Latvije, Litve, Portugala, Rumunjske i Turske, učenici su promišljali o konceptu održivosti i utjecaju klimatskih promjena na naš svakidašnji život, ali i na budućnost planeta. Primijenili smo raznovrsne digitalne alate kako bismo unaprijedili razumijevanje važnosti digitalne pismenosti.

Projekt Sustainable Solutions proizlazi iz hitne potrebe za suočavanjem s ključnim pitanjem klimatskih promjena i njihovog negativnog utjecaja na okoliš. Osnovna motivacija ovog projekta leži u želji da se učenicima pruži snažna podrška u razvoju digitalnih vještina i znanja o održivosti. Kroz dinamičan neformalni pristup edukaciji te suradnju između škola, organizacija mladih i poduzeća, projekt ima potencijal značajno utjecati na angažman mladih u oblikovanju održive budućnosti.

Tijekom radionice, učenici iz različitih zemalja imali su priliku zajedno raditi na digitalnim izazovima povezanim s klimatskim promjenama. Kroz ove projektno orijentirane aktivnosti, učenici su podijelili svoje kulturne perspektive, istovremeno stječući nova digitalna i ekološka znanja. Ovakve radionice ne samo da potiču osobni razvoj mladih, već i potiču međunarodnu suradnju i razmjenu ideja usmjerenih prema održivosti.