prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Erasmus + KA229 projekt NTM – naše madridsko iskustvo

U skolopu svog drugog Erasmus+ KA 229 projekta – Nove tehnologije u poučavanju (New Teaching Methodologies) učenici i nastavnici Srednje škole Ban Josip Jelačić iz Zaprešića u prvoj su polovici siječnja sudjelovali  na mobilnosti u SŠ Ies Tirso de Molina u Madridu. 

U projektu, koji će trajati dvije godine sudjeluju predstavnici iz šest zemalja: Belgije, Hrvatske, Litve, Portugala, Španjolske i Turske, a teme prve mobilnosti bile su: My town, region and country te projektna nastava, gemifikacija i audio i video metodologija u nastavi. 

Srednja škola Ban Josip Jelačić u Zaprešiću započela je i svoj drugi Erasmus+ KA 229 projekt – Nove tehnologije u poučavanju (New Teaching Methodologies). U projektu, koji će trajati dvije godine, sudjeluju učenici i nastavnici iz šest zemalja: Belgije, Hrvatske, Litve, Portugala, Španjolske i Turske, a teme kojima ćemo se baviti povezane su s kulturnom baštinom i inovativnim metodama poučavanja.

Svoju prvu mobilnost odradili smo u prvoj polovici siječnja (od 7. do 14. siječnja) u SŠ Ies Tirso de Molina u Madridu koja je ujedno i nositelj projekta. Našu školu predstavljalo je troje učenika i dvije nastavnice. Teme kojima smo se bavili bile su: My town, region and country te projektna nastava, gemifikacija i audio i video metodologija u nastavi.

Prvi smo dio dana uvijek provodili radno: prezentirali smo svoje zemlje, županije, gradove i škole, pronalazili sličnosti i razlike. Kroz različite zanimljive aktivnosti upoznavali smo jedni druge. Prisustvovali smo i nastavi u SŠ Ies Tirso de Molina. Učili smo jedni od drugih prezentirajući primjere dobre prakse. Naša je škola predstavila dva projekta: Why Should You Visit Novi Dvori? kao primjer projektne nastave i Jane Austen in the 21st Century kao primjer upotrebe gemifikacije i audio i video metodologije u nastavi. Nastavnice engleskoga jezika Helga Kraljik i Ankica Šarić predstavile su metodologiju projekata, a učenice Anela Sokolec, Anamarija Benčić i Lara Adamić Golić govorile su o svom iskustvu rada na projektima i rezultatima projekata. Na kraju svakog radnog dana, nastavnici i učenici provodili su vrednovanje onoga što su radili taj dan.

Drugi dio dana uvijek je bio rezerviran za razgledavanje grada (Madrid i Toledo) koje nikada nije bilo samo razgledavanje. Koristeći online aplikaciju WallaMe i Facebook rješavali smo različite zadatke, a tim koji bi to uspio prvi napraviti, osvojio bi nagradu. Također smo posjetili izložbu o Auschwitzu te smo u muzeju Reina Sofia vidjeli djela najpoznatijih španjolskih umjetnika. 

U Zaprešić smo se vratili obogaćeni novim znanjima, iskustvima i poznanstvima te željni da sve to podijelimo s učenicima i nastavnicima naše škole, ali i šire. Sljedeća će mobilnost biti u našoj školi početkom travnja za koju se nadamo da će biti jednako uspješna.