prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Erasmus+ projekt “Let’s hit the road!”

Centar za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar iz Varaždina uključen je u Erasmus+ projekt “Let's hit the road!”. Nositelj projekta je Zespół Szkół nr 16 w Białymstoku, Białystok iz Poljske, a partneri u projektu su Beacon Hill School, Wallsend iz Ujedinjenog Kraljevstva i Escola Secundária de Francisco Franco, Funchal iz Portugala.

Cilj projekta je omogućiti učenicima s teškoćama upoznavanje materijalne i nematerijalne kulturne baštini zemalja iz kojih dolaze. Projekt traje dvije godine u sklopu kojih su planirane mobilnosti za učenike i učitelje.

Učenici i učitelji Centra bili su domaćini prve mobilnosti učenika koja je održana u svibnju 2018 godine, a krajem 2018. učenici su putovali u Newcastle. Svima je to bio prvi let avionom i daleko putovanje.

Od 1. do 4. travnja koordinatorica projekta iz Centra Edita Štok i učiteljica Renata Kos boravile su u Newcastlu na trećem  sastanku učitelja.

Tijekom sastanka dogovarane su aktivnosti za učenike koje će se provoditi tijekom mobilnosti u Poljsku i Portugal. Učenici u Poljsku lete u lipnju, a u Portugal u listopadu.

Između mobilnosti učenici su vrijedno pripremali jela prema receptima partnerskih škola, učili o znamenitostima i običajima zemalja domaćina te naučili pozdrave i jednostavne izraze na njihovim jezicima. 

Ovo je prvi Erasmus+ projekt koji se provodi u Centru, a sudjelovanjem u njemu učenici imaju priliku upoznati druge učenike i njihove škole, dok učitelji razmjenjuju iskustva o školovanju učenika s teškoćama.