prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Erasmus+ projekt “Sustainable Solutions”

Tijekom proljetnih praznika (3. do 4. travnja 2024.) dvije nastavnice Srednje škole Ban Josip Jelačić iz Zaprešića sudjelovale su na TPM (Mid-Term Transnational Project Meeting) sastanku u sklopu Erasmus+ KA220 projekta Sustainable Solutions, S&S (Održiva trješenja – Instagram) u Klaipedi, Litva.

Na sastanku su predstavljeni rezultati dosadašnjeg rada: e-knjiga prvog tzv. intellectual output The Sustainability Problem-Solving Toolkit (Alat za rješavanje problema održivosti) te rezultati istraživanja stavova nastavnika o primjeni iste u svome radu.

Nadalje, partneri su dogovorili uvjete i pravila koja vode ka ispunjenju svih ciljeva projekta, dogovoren je format, rokovi i način izrade drugog rezultata Eco-Tech Skills Curriculum u kojem je škola zadužena za Module 1: Green Lesson Design. Na sastanku je predstavljen predložak za izradu istog te su dogovoreni online sastanci za konzultacije kao i rokovi. The Sustainability Problem-Solving Toolkit dostupan je u pdf i online verziji. 

Motivacija iza projekta “Održiva rješenja” je hitna potreba za rješavanjem gorućeg pitanja klimatskih promjena i njihovog utjecaja na naš okoliš. Projekt ima snažan potencijalni utjecaj na razvoj mladih. Osnaživanjem mladih digitalnim vještinama i znanjem o okolišu, projekt će podržati njihov aktivni angažman u oblikovanju održive budućnosti. Neformalni obrazovni pristup i suradnja između škola, organizacija mladih i poduzeća pružit će mladima priliku za osobni i profesionalni razvoj. Kroz projektne aktivnosti učenici iz različitih zemalja imat će priliku raditi zajedno na digitalnim izazovima i izazovima povezanim s klimatskim promjenama, dijeleći svoje različite kulturne perspektive i učeći jedni od drugih. Učitelji će također moći razmjenjivati najbolje prakse i inovativne pristupe te surađivati u razvoju novih metoda poučavanja koje uzimaju u obzir digitalne vještine i klimatske promjene. Na kraju sastanka dogovoren je i termin sljedeće mobilnosti s učenicima u Grčku koja će se održati od 16. do 18. listopada 2024.