prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Erasmus+ “The Magic of Sound” – Projektni tjedan učenika XV. gimnazije iz Zagreba u Rumunjskoj

U okviru projekta “The Magic of Sound“ europskog programa Erasmus+ profesori i učenici XV. gimnazije proveli su tjedan od 5. do 11. ožujka 2017. godine na projektnim aktivnostima u Rumunjskoj, organiziranim od škole domaćina Colegiul National Moise Nicoara za sudionike projekta iz sve četiri zemlje sudionice (Ujedinjeno Kraljevstvo, Njemačka, Rumunjska i Hrvatska).

Organizirane su aktivnosti učenja, poučavanja i osposobljavanja kako za profesore tako i za učenike, projektni sastanci svih prisutnih profesora koji sudjeluju u projektu, te posebno koordinatora projekta iz četiriju zemalja.

Između ostalog organizirani su:

  • posjeti manufakturi violina Gliha, tvornici violina Hora, tvornici i laboratoriju za ispitivanje kvalitete SC Continental Automotive Romania i tvornici SC Cooper Industries Romania SRL,
  • demonstracija relevantnih pokusa u Experimentarium-u Sveučilišta West u Timisoari,
  • predavanje na Sveučilištu Vasil Goldis u Aradu,
  • prezentacija odsjeka udaraljkaša na Umjetničkoj srednjoj školi u Aradu,
  • posjeti nastavi i radionice u školi i
  • predstavljanje kulturnih posebnosti Rumunjske na licu mjesta.

Posebnost tjedna bila je sudjelovanje na međunarodnoj matematičkoj konferenciji “Tiberiu Popoviciu“ gdje je  projekt “The Magic of Sound“ bio plenarno predstavljen te mu je jedna od tri sekcije bila potpuno posvećena. Na konferenciji su predstavnici projekta sudjelovali s osam učeničkih i tri profesorska rada.

 

Ova publikacija je ostvarena uz financijsku potporu Europske komisije.
Ova publikacija odražava isključivo stajalište autora publikacije i Komisija se ne može smatrati odgovornom prilikom uporabe informacija koje se u njoj nalaze.