prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Erasmus+ u Osnovnoj školi braće Radića, Bračević

Osnaživanje digitalnih vještina učitelja i učenika u Osnovnoj školi braće Radića, Bračević provodi se stalnim međunarodnim stručnim usavršavanjima. Usavršavanja su ostvarili sudjelovanjem u projektima koji su sufinancirani programom Erasmus+, a u praksi su ih ove godine primijenili i za organizaciju virtualne Noći muzeja.

Za vrijeme provedbe projekata, odlazili su na edukacije iz raznih područja, a digitalne tehnologije koje se stalno mijenjaju i s kojima konstantno treba ići ukorak, uvijek su bile jedan od ciljeva. Tako su i u projektu koji trenutno provode, TIM – tehnologije i metode, svladali razne digitalne alate. Ove godine su im digitalni alati, osim za nastavu, bili od velikog značaja. Uključivanje škole u eksperimentalni program Škole za život i oprema koju je škola u sklopu provedbe dobila, omogućena im primjena stečenih vještina u praksi. Koristili su ih za provođenje aktivnosti do kreiranja nastavnih materijala. Najznačajniji učinak ipak je osnaživanje učenika za korištenje novih tehnologija za aktivno učenje, posebno za primjenu znanja kroz kreativnost. Jedna od vrlo važnih aktivnosti u provedbi projekta je diseminacija odnosno širenje znanja. Provodimo ju na učiteljskim vijećima, stručnim aktivima, događanjima na eTwinningu, pisanjem članaka, a imamo i googlovu učionicu gdje djelatnici škole pružaju međusobnu podršku u vezi s primjenom i korištenjem digitalnih alata. Takvo osnaživanje digitalnih vještina pružilo im je mogućnost organizacije i virtualne Noći muzeja u kojoj su prikazali nematerijalnu i materijalnu kulturnu baštinu Dalmatinske zagore. Za potrebe virtualne izložbe koristili su Book Creator, Thinglink, Canvu, a u Google obrascu su s veseljem čitali dojmove posjetitelja. Tijekom Noći muzeja školska mrežna stranica imala je preko 1 000 pregleda. Poseban učinak projekta Erasmus+ na školu i primjenu novih vještina za očuvanje tradicije možete pogledati na poveznici.