prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Erasmus+:Ekipa II. OŠ Čakovec u posjetu Cipru

Od 2. do 9. ožujka 2019. godine učenici II. osnovne škole Čakovec boravili su u gradu Limassolu na Cipru. Povod je bila Aktivnost učenja, poučavanja i osposobljavanja, kao dijela Erasmus+ KA2 projekta “Innovate Together”. Organizator i domaćin bila je 9. osnovna škola Limassol, koju pohađa približno 150 učenika od 1. do 4. razreda.

Sudionici iz Ujedninjenog Kraljevstva, Rumunjske, Poljske, Portugala, Italije i Hrvatske upoznali su se s nastavnim osobljem i učenicima Škole domaćina, sudjelovali na nastavi, kao i cijelom nizu edukacijskih radionica s temama proširene stvarnosti, robotike, 3D ispisa i izrade e-knjiga. Za učenike su organizirane igre matematičke pismenosti, društvene igre na otvorenom i snimanje sedmojezičnog audio-video rječnika. Nadalje, za sve sudionike organiziran je posjet nagrađivanoj tvornici Engino koja se bavi proizvodnjom setova kocki za djecu, od vrlo jednostavnih do robotskih, kojima se razvijaju kognitivne, motoričke i socijalne vještine. Djelatnici tvornice upoznali su sve sudionike sa svojom vizijom i predstavili proizvodni proces a za učenike je organizirana radionica izrade robotskih vozila. Osim radionica u organizaciji domaćina, II. osnovna škola Čakovec također je dala svoj doprinos programu, održavanjem radionice programiranja robotskog vozila, čime je predstavljen rad Robotičke grupe Škole.

Škola domaćin također je za sve sudionike organizirala obilaske starog dijela gradske jezgre Limassola i glavnog grada Republike Cipar, Nicosije. Nadalje, posjetili su selo Lefkara, poznato po čipkarstvu i tradicionalnim građevinama a sudionici su ga upoznali sudjelovanjem u igri snalaženja u prostoru.

Održan je i sastanak koordinatora iz svih sedam zemalja projektnih partnera, na kojem su planirane aktivnosti do kraja projekta.

Erasmus+ projekt “Innovate Together” za glavni cilj ima razvijanje osam ključnih kompetencija cjeloživotnog obrazovanja, a financiran je sredstvima EU. Projekt će se službeno provoditi do kraja kolovoza 2019. godine. Učenici i učitelji II. osnovne škole Čakovec bili su domaćini prvog sastanka u rujnu 2017. godine te su posjetili Portugal, Ujedinjeno Kraljevstvo, Italiju, Rumunjsku i Cipar. Posljednji sastanak u okviru projekta održat će se u svibnju 2019. godine u Poljskoj.