prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

eTwinning projekt “Digital Learning in English Language”

Učenici Obrtničke škole iz Splita sudjelovali su u eTwinning projektu o digitalnom učenju u nastavi engleskog jezika zajedno s vršnjacima iz Turske, Rumunjske, Gruzije i Portugala.

“Digital Learning in English Language” je eTwinning projekt kojeg je Obrtnička škola iz Splita provela u školskoj godini 2020./21. zajedno s partnerima iz Turske, Rumunjske, Portugala i Gruzije. U projektu je sudjelovalo pet država, sedam škola, 11 nastavnika i 129 učenika. Iz Obrtničke škole je aktivno sudjelovao 3. h razred (Tehničari za očnu optiku) koji broji 23 učenika uz razrednicu Mirandu Barac, profesoricu engleskog i francuskog jezika. Projekt je stvoren s ciljem promicanja važnosti tehnologije u nastavi uopće, a pogotovo za vrijeme pandemije. Tijekom projekta, učenike se poticalo da prepoznaju svoju sposobnost prilagodbe novim situacijama, da primjereno komuniciraju s vršnjacima te surađuju i traže podršku u online okruženju. Nastojalo se i učenike i nastavnike ohrabriti da što učinkovitije koriste digitalne alate u nastavi te nastavu na daljinu učine što uspješnijom. Potaknulo ih se na otkrivanje vlastitog stila učenja i na razvijanje kreativnosti u raznim zanimljivim aktivnostima. Tijekom projekta obilježili su Dan sigurnijeg interneta i Dan digitalnog učenja. U miješanim timovima istraživali su različite države i njihove kulture, napravili vremensku crtu povijesti digitalnog učenja, koristli gamifikaciju u nastavi jezika, izradili digitalnu knjigu s jednom pričom i mnogo završetaka, odigrali domino igru tehnologije, imali virtualnu debatu o prednostima i nedostacima digitalnog učenja i online druženja učenika. Ovdje možete pogledati kratak videozapis s pregledom aktivnosti projekta.

Sve ove aktivnosti potaknule su kreativno i suradničko učenje kod učenika i poboljšale su se njihove komunikacijske i digitalne kompetencije. Učinivši internetsko okruženje sigurnim, učenicima je dana mogućnost da uče bilo kad i bilo gdje razvijajući svoj stil učenja i istovremeno čineći učenje osobnim i zanimljivim. U projektu “Digital Learning in English Language” učenicima je stvorena ugodniju atmosferu u internetskom okruženju, omogućen stalni kontakt s vršnjacima iz drugih europskih škola kao i upoznavanje s drugim kulturama. Krajnji cilj projekta je bio obrazovanje u internetskom okruženju učiniti što sigurnijim, učinkovitijim i ugodnijim.