prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

eTwinning projekt “Good Habits Start Young”

Svjesni činjenice da su učenici dio potrošačkog društva koje svakim danom stvara sve više otpada koji završava u okolišu odnosno na odlagalištima otpada, nastavnici Srednje strukovne škole bana Josipa Jelačića Sinj, Ruža Gudelj, Željko Cvitković – Đone i Ivica Borić pokrenuli su projekt “Good Habits Start Young” kako bi učenike motivirali da započnu s izgradnjom zelene infrastrukture u školi.

U projektu koji je započeo u rujnu 2021., a završio u svibnju 2022. godine, osim učenika i nastavnika škole sudjelovale su i partner škole: IS “M.L. Cassata-Gattapone” di Gubbio, Gubbio (Pg) Italija, Himmet-Nimet Özçelik Anadolu Lisesi, Honaz Turska, Velimeşe Anadolu Lisesi, Ergene Turska i Narlıdere Anadoİmam Hatip Lisesi, Narlıdere Turska.

Učenici su radili na zajedničkim zadacima u međunarodnim timovima. Svaki tim je imao voditelja, a suradnja između timova odvijala se razgovorom na Twinspace platformi i video konferencijama. Osim što su stekli nove prijatelje i ojačali vlastite digitalne i jezične kompetencije učenici su stekli potrebna znanja o odvojenom prikupljanju otpada i recikliranju. Stečeno su primijenili u praksi na način kroz početak izgradnje zelene infrastrukture u školi. Radeći na projektu učenici su naučili djelovati za svoju budućnost, postali odgovorni građani i naučili koristiti sredstva medija i tehnologije na učinkovit i koristan način. Rezultate projekta pogledajte ovdje.