prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

eTwinning projekt “Green Consumer II / Zeleni potrošač II.”

Ovaj projekt nastavak je autorskog prošlogodišnjeg istoimenog projekta koji je prošle godine nagrađen i nacionalnom oznakom kvalitete. Ove godine su autorice projekta kolegica Sanja Zrilić iz Ekonomske škole Vukovar i Vedrana Šarec iz Obrtničko-industrijske škole Županja. Projektu su se priključile kolege i kolegice iz Bosne i Hercegovine, Poljske, Turske i Rumunjske.

Cilj projekta je potaknuti učenike na korištenje proizvoda koji imaju manje štetni utjecaj na okoliš. Aktivnosti su usmjerene na to da učenici razmišljaju na održiv način te o korištenju proizvodima koje koriste oni sami i njihove obitelj te o smanjenju, recikliranju i ponovnoj upotrebi otpada (3 R’s). Projekt se odnosi na trinaesti cilj održivog razvoja (SDG 13) – klimatske promjene (vrlo aktualni cilj održivog razvoja). Izuzetno je važno utjecati raznim aktivnostima na razmišljanje učenika o održivom ponašanju jer malim koracima i postupcima možemo učiniti puno. Dovoljno je da svatko od nas da svoj mali doprinos i već samim time podižemo i svijest o važnosti očuvanja okoliša i zaštiti naše Zemlje. logo zeleni p.

Obilježili su i Svjetski dan potrošača na način da su učenici izrađivali plakate u Canvi, koristili WordArt, ispunjavali iskaznice Zelenog potrošača – cilj je bio potaknuti učenike na razmišljanje o tome kako smanjiti negativan utjecaj na okoliš budući imamo samo jedan planet, koristili su kodiranje tehnikom PixelArt i kreirali lažne vijesti. Učenici posebno vole PixelArt kao jednu od tehnika kodiranja koja se može lako primijeniti u nastavnom procesu.