prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

eTwinning projekt pod nazivom “Zoom in English with 2.0 Web Tools”

Učenici 2. a razreda opće gimnazije u Srednjoj školi Ban Josip Jelačić u Zaprešiću sudjelovali su u eTwinning projektu “Zoom in English with 2.0 Web Tools” zajedno s profesorima i učenicima iz Poljske, Češke i Turske.

Projekt je započeo u siječnju, i trajao sve do travnja 2021. godine. Učenici su bili raspodijeljeni u 11 međunarodnih grupa, a svaku je nadzirao i vodio jedan profesor. Zadatke su rješavali putem digitalnih alata Kahoot, WordCloud, LearningApps, Socrative, Cram, wizer.me, lino.it i mnogih drugih. Cilj je bio osmisliti učinkovitiji, brži, lakši i zabavniji način učenja engleskog jezika. Naučeno su i primijenili na virtualnim sastancima, gdje su dobili priliku predstaviti se i upoznati te usmeno izraziti svoja mišljenja i stavove o zadanim temama. Osim što su bili najzabavniji dio projekta, sastanci su unaprijedili razumijevanje jezika i komunikacijske te govorne vještine učenika. Osim govornih vještina, putem alata unaprijedili su vještine čitanja, slušanja i pisanja te smo proširili svoj vokabular. Vodili su i rasprave na platformi Twinspace. Aktivnosti su praćene i na fb stranici projekta te blogu. Suradnja je urodila mnogim krajnjim rezultatima, a projekt su predstavili i u emisiji Veliki i mali na TV ZapadU konačnici, projekt je pridonio znanju i vještinama učenika te je njihovo vrijeme provedeno pred ekranima učinio korisnim i kvalitetnim. Svi su aktivno sudjelovali i dobili priliku istaknuti se. Osim što su poboljšali znanje engleskog jezika, kroz teška vremena COVID-19 virusa socijalizirali su se ne samo s ljudima iz okolice, već i iz drugih područja van Hrvatske. Mogli su se zabaviti i biti produktivni te sve to u društvu drugih.