eTwinning projekt “Project 4”

Ove školske godine su učenici sedmih razreda Osnovne škole Sesvetski Kraljevec, polaznici dodatne nastave iz Engleskog jezika, pod vodstvom učiteljice engleskog jezika Anite Damjanović sudjelovali u međunarodnom eTwinning projektu “Project 4”.

U projektu su sudjelovale škole iz Slovenije, Poljske, Litve, Slovačke, Italije, Srbije, Rumunjske, Grčke, Ukrajine, Gruzije i Hrvatske. Projekt je bio strukturiran u četiri modula koji integriraju zadatke vježbanja i razvijanja četiri temeljne jezične vještine: slušanja, čitanja, pisanja i govorenja. Moduli su bili koncipirani tako da partnerske škole kolaborativno sudjeluju u zadatcima koji razvijaju znanje i razumijevanje engleskog jezika. Projekt je učenicima omogućavao postupnu pomoć i podršku u vježbanju jezičnih vještina te kreirao kontekste u kojima mogu demonstrirati usvojena znanja te razmjenjivati informacije i dokaze o provedenim zadatcima na engleskom jeziku čime raste njihovo samopouzdanje. Teme koje su se u projektu obrađivale su mjesta, ljudi, životinje, hrana te prigodne teme Thanksgiving i Christmas.

Tijekom projekta učenici su surađivali s učenicima iz partnerskih škola te dijelili informacije o sebi, svom mjestu, svojim ljubimcima, omiljenim životinjama. Zajednički i samostalno su kreirali brojne digitalne sadržaje i jezično-likovne radove koje su objavljivali na Twinspace stranici projekta te izražavali mišljenja i preferencije kroz različite ankete povezane s temama modula. Također su kao dio projektnih aktivnosti obilježili i Svjetski dan životinja (World Animal Day) te Europski dan zdrave hrane (European Day of Healthy Food). Na kraju projekta su sudjelovali u evaluaciji projekta i samoevaluaciji vlastitog doprinosa projektu. Učenici su uživali u sudjelovanju u projektu koji im je omogućio da se, osim vježbanja vještina slušanja, čitanja, pisanja i govorenja engleskog jezika, kreativno izraze, razvijaju digitalne vještine te razmijene razmišljanja i ideje s vršnjacima iz drugih europskih zemalja.