prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

eTwinning projekt “Project 4”

Ove školske godine su učenici sedmih razreda Osnovne škole Sesvetski Kraljevec, polaznici dodatne nastave iz Engleskog jezika, pod vodstvom učiteljice engleskog jezika Anite Damjanović sudjelovali u međunarodnom eTwinning projektu “Project 4”.

U projektu su sudjelovale škole iz Slovenije, Poljske, Litve, Slovačke, Italije, Srbije, Rumunjske, Grčke, Ukrajine, Gruzije i Hrvatske. Projekt je bio strukturiran u četiri modula koji integriraju zadatke vježbanja i razvijanja četiri temeljne jezične vještine: slušanja, čitanja, pisanja i govorenja. Moduli su bili koncipirani tako da partnerske škole kolaborativno sudjeluju u zadatcima koji razvijaju znanje i razumijevanje engleskog jezika. Projekt je učenicima omogućavao postupnu pomoć i podršku u vježbanju jezičnih vještina te kreirao kontekste u kojima mogu demonstrirati usvojena znanja te razmjenjivati informacije i dokaze o provedenim zadatcima na engleskom jeziku čime raste njihovo samopouzdanje. Teme koje su se u projektu obrađivale su mjesta, ljudi, životinje, hrana te prigodne teme Thanksgiving i Christmas.

Tijekom projekta učenici su surađivali s učenicima iz partnerskih škola te dijelili informacije o sebi, svom mjestu, svojim ljubimcima, omiljenim životinjama. Zajednički i samostalno su kreirali brojne digitalne sadržaje i jezično-likovne radove koje su objavljivali na Twinspace stranici projekta te izražavali mišljenja i preferencije kroz različite ankete povezane s temama modula. Također su kao dio projektnih aktivnosti obilježili i Svjetski dan životinja (World Animal Day) te Europski dan zdrave hrane (European Day of Healthy Food). Na kraju projekta su sudjelovali u evaluaciji projekta i samoevaluaciji vlastitog doprinosa projektu. Učenici su uživali u sudjelovanju u projektu koji im je omogućio da se, osim vježbanja vještina slušanja, čitanja, pisanja i govorenja engleskog jezika, kreativno izraze, razvijaju digitalne vještine te razmijene razmišljanja i ideje s vršnjacima iz drugih europskih zemalja.