prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

eTwinning projekt – U svijetu likovnih umjetnika 5/ Art in my heart

Učenici 4.c razreda OŠ „Antun i Stjepan Radić“ Gunja sudjeluju zajedno sa svojom učiteljicom Ružicom Taragdžić u međunarodnom eTwinning projektu s nacionalnom oznakom kvalitete „U svijetu likovnih umjetnika 5“

Učenici 4. c razreda sudjeluju u eTwinning projektu „U svijetu likovnih umjetnika/Art in my heart“. U mjesecu listopadu upoznali su se s jednim od najplodnijih slikara 20. stoljeća i najznačajnijim umjetnikom klasične moderne. Riječ je o Paulu Klee-u, koji je u trenutku svoje smrti imao iza sebe više od 9000 djela.

Kleeov način crtanja je bio pun djetinjih naivnih crteža, različitih naroda i primitivizma što je bilo zapravo fenomen moderne umjetnosti i jedan je od najvažnijih grafičara  u tijeku 20. stoljeća.

Učenici su na satu likovne kulture dobili zadatak naslikati vrt krizantema kroz nijansiranje žute boje  po uzoru na poznatu Klee-ovu sliku iz 1952. godine „Vrt ruža“. Učenici su kompoziciju  slike podijelili u male plohe i svaku obojili različitom nijansom žute boje. Zbog jedinstva  svih ploha  upotrebom samo jedne boje  govorimo o harmoniji. Učenici su koristili tempere i tuš a nastali radovi biti će izloženi na panou u učionici. eTwinning projekt provodi se u suradnji između učiteljice Ružice Taragdžić i školske knjižničarke Anite Tufekčić.

Priloženi dokumenti