prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

eTwinning projekt za Ukrajinu “Calling for Peace”

Učenici Srednje strukovne škole Makarska priključili su se internacionalnom eTwinning projektu pod nazivom “Calling for Peace” kako bi u ovim teškim vremenima pružili podršku učenicima i nastavnicima iz Ukrajine.

U projektu sudjeluju učenici u sklopu nastave iz Hrvatskoga jezika zajedno s profesoricama Nadom Šimić (učenici 3. G i 4. G razreda- smjer elektrotehničar) i Anitom Zelić Tomaš (učenici 2. G razreda- smjer elektrotehničar i učenici 3. L i 4. L razreda- smjer hotelijersko-turistički komercijalist). Učenici sudjeluju u nizu različitih aktivnosti, a rezultate istih predstavljaju u zajedničkom dokumentu u Wakelet digitalnom alatu. Učenici 3. i 4. G razreda u digitalnom alatu Lino ploča ispisivali su motivacijske poruke i poruke podrške. Učenici 2. G razreda ispisivali su citate iz književnih djela koja se bave ratnom tematikom u golubice mira.

Učenici  4. L razreda su ovu  temu integrirali u nastavu književnosti kroz temu Kiklopska vremena predviđenoj nastavnim planom i programom, u sklopu koje su iščitavali antiratna djela razdoblja kasnog modernizma te su također ispisivali ulomke koji tematiziraju rati i besmisao istog u golubice mira. Učenici 3. L razreda su u sklopu nastave književnosti istraživali tri kanonska ukrajinska autora, od kojih je jedan i dio lektire koju će obrađivati te su njihovo stvaralaštvo predstavili kroz digitalni alat Canva. Učenici su zajedničke radove objedinili u videozapisu izrađenom u Canva digitalnom alatu dostupnom za pregled.