prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

eTwinning škola

Učenici Trgovačke i komercijalne škole “Davor Milas’’ sudjeluju u brojnim projektima, natjecanjima i smotrama, a već nekoliko godina i u europskim projektima pod vodstvom profesorice engleskog i njemačkog jezika Marinele Boras koji su pokrenuti nakon što je profesorica sudjelovala na eTwinning konferenciji u Beču 2017. godine. 

Učenici naše škole su već sudjelovali u devet eTwinning projekata, a trenutno aktivno sudjeluju u desetom projektu “School for life''. Projekti prijašnjih godina su bili ''European Day of Languages'' povodom Europskog dana jezika u suradnji s partnerima iz Francuske, Italije, Poljske i Portugala nakon čijeg je završetka izdana uspješna e-knjiga; ''DANMUN – Model UN for the Danube Region'' – model UN-a u kojem su učenici predstavljali svoju zemlju te raspravljali o važnim pitanjima za zemlje podunavskog područja; ''A star travels through Europe'' – božićni projekt o putovanju zvijezde kroz europske zemlje u suradnji s partnerima iz Armenije, Danske, Grčke, Italije, Mađarske, Sjeverne Makedonije, Njemačke, Poljske, Slovačke, Španjolske i Turske; ''Colour Of The Feelings'' – projekt o povezanosti boja i osjećaja u suradnji s partnerima iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Francuske, Italije, Litve, Moldavije, Poljske, Rumunjske, Slovenije, Španjolske i Turske; ''21st century jobs – learning and succeeding together'' – projekt o poslovima 21. stoljeća u suradnji s partnerima iz Bugarske, Italije, Mađarske, Slovačke i Turske; ''The Great Debaters'' – debatni projekt u suradnji s partnerskom školom iz Srbije; ''Culture and Photography'' – projekt čiji je cilj bio fotografijama prikazati kulturu zemalja koje su sudjelovale u projektu (Albanija, Grčka, Gruzija, Moldavija, Tunis, Turska i Ukrajina); ''Effect of Humanistic Words'' – u ovom projektu je glavni ishod bio uvidjeti učinke ,,dobrih i loših'' riječi putem eksperimenta, a rađen je u suradnji s partnerima iz Albanije, Italije, Poljske, Portugala, Rumunjske, Slovenije, Španjolske i Turske te naposljetku ''Music in our city'' – projekt o glazbi u suradnji s partnerima iz Albanije, Azerbajdžana, Bosne i Hercegovine, Italije, Moldavije, Portugala, Rumunjske, Sjeverne Makedonije i Ukrajine.

Svi europski projekti su bili vrlo uspješni što je popraćeno i u medijima te im je dodijeljena nacionalna oznaka kvalitete od strane Agencije za mobilnost i programe Europske unije, a čak tri projekta (''European Day of Languages'', ''21st century jobs – learning and succeeding together'' i ''Culture and Photography'') su nagrađena najvišim priznanjem – Europskom oznakom kvalitete za koju se mogu kvalificirati samo projekti nagrađeni nacionalnom oznakom kvalitete u barem dvije države. Osim navedenih uspjeha, učenik naše škole Davor Japunčić je uz pomoć mentorice prof. Boras postao i eTwinning ambasador te mu je zadaća bila cijele godine upoznavati vršnjake s eTwinningom i zašto bi trebali sudjelovati u projektima. On je u pratnji prof. Boras prisustvovao i svečanoj konferenciji u Zagrebu u povodu proslave 30 godina programa Erasmus, a predstavljao je i Hrvatsku na međunarodnoj eTwinning konferenciji u Poljskoj. Zahvaljujući ovim priznanjima, kao i radom i trudom profesora i učenika, naša škola je prošle godine postala eTwinning škola te se veselimo budućim projektima i suradnji s europskim školama.