prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

European School Radio: Our Safer Internet Day

Jedna od aktivnosti učenika 8. a razreda Osnovne škole Vladimira Nazora Pribislavec povodom Dana sigurnijeg interneta bilo je osmišljavanje i snimanje audio poruke na materinjem i engleskom jeziku s temom vezanom za sigurnost na internetu.

U ovoj aktivnosti sudjelovalo je pet škola koje surađuju u eTwinning projektu Electronic Waste Around Us, čije smo poruke povezali u cjelinu za emitiranje na Europskom školskom radiju u Grčkoj (European School Radio). Zajednička poruka koja se sastoji od poruka učenika iz pet škola emitirala se u srijedu, 13. veljače 2019. godine u 16:00 CET i ponovit će se u subotu, 16. veljače 2019. između 12:00 i 13:00 CET.

Podcast je dostupan na poveznici: http://europeanschoolradio.eu/archives/production/2898

Popis škola koje su snimile zajedničku poruku:

  1. 2nd Primary School of Nea Erythraia, Athens, Greece
  2. 8o Dimotiko Kifissias, Kifissia, Greece
  3. 8th New filadelfeia Primary school, Nea Filadelfeia, Greece
  4. Aydın 100. Yıl Atatürk Ortaokulu, Köşk, Turkey
  5. Osnovna škola Vladimira Nazora Pribislavec, Pribislavec, Croatia.

Europski školski radio (ESR) – prvi učenički radio

Mrežna radio stanica European School Radio (ESR) školski je radio za sve razine škola i provodi ga velika mreža škola u Grčkoj i (zasad) po nekoliko škola iz osam europskih država (Cipra, Danske, Francuske, Njemačke, Italije, Litve, Španjolske i Ujedinjenog Kraljevstva).

Emitira se 24 sata 365 dana u godini s programom glazbe i radio emisija. European School Radio pokrenut je u Grčkoj, a podržava ga Ministarstvo obrazovanja u Grčkoj i Pan-Hellenic School Network (www.sch.gr), te je udomljen na platformi TEITH Educational Institution (http://www.teithe.gr).