prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com
radio
13. veljače – Svjetski dan radija

13. veljače – Svjetski dan radija

UNESCO je na inicijativu Španjolske radijske akademije 13. veljače proglasio Svjetskim danom radija. Datum je odabran prema danu kad je 1946. godine osnovan Radio Ujedinjenih naroda koji je u eter krenuo porukom: Ovo su Ujedinjeni narodi. Obraćamo se ljudima svijeta!

Posjet učenika Medijskom centru Mađara u Bilju

Posjet učenika Medijskom centru Mađara u Bilju

Učenici Osnovne škole “Dr. Franjo Tuđman” Beli Manastir, koji pohađaju nastavu Mađarskog jezika i kulture po modelu C, posjetili su uredništvo tjednih novina “Új Magyar Képes Újság” i dječjeg mjesečnika “Barkóca”, televizijski studio “Drávatáj” te imali uvid u snimanje kratkog mađarskog programa za Radio Baranju.

13. veljače – Svjetski dan radija

Rad na radiju

''Halo, halo, ovdje Radio Zagreb!'', poznate su riječi spikerice Božene Begović kojima je 15. svibnja 1926. godine započelo emitiranje radio Zagreba, preteče današnjeg Hrvatskoga radija.

13. veljače – Svjetski dan radija

Rođendan umjetnosti na Hrvatskom radiju

Hrvatski radio uključuje se po sedamnaesti put u međunarodni projekt skupine stručnjaka za ars acusticu Europske radiodifuzijske unije (EBU) koja za Art’s Birthday povezuje dvadesetak gradova.

Radijske emisije s LiDraNa 2019. objavljene na CARNET-ovom videoportalu Meduza

European School Radio: Our Safer Internet Day

Jedna od aktivnosti učenika 8. a razreda Osnovne škole Vladimira Nazora Pribislavec povodom Dana sigurnijeg interneta bilo je osmišljavanje i snimanje audio poruke na materinjem i engleskom jeziku s temom vezanom za sigurnost na internetu.

Radijske emisije s LiDraNa 2019. objavljene na CARNET-ovom videoportalu Meduza

“Radio za Europu” učenika Gimnazije Bernardina Frankopana iz Ogulina

Pred sam kraj ove školske godine učenici Gimnazije Bernardina Frankopana Ogulin dovršili su još jedan u nizu projekata ostvarenih u sklopu suradnje s Goethe Institutom iz Zagreba. Ovaj timski uradak nosi naslov „Radio za Europu“, a priča njegovog nastanka krenula je iz Zagreba gdje je dvoje učenika naše Škole, Iva Vuković iz III.b i Sebastian Gašparović iz III.d razreda, 16. i 17. travnja 2013. sudjelovalo na opsežnoj radionici Goethe Instituta pod nazivom „Radio za Europu“.