prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Europski dan jezika 2020.

Stara latinska poslovica glasi “Koliko jezika znaš, toliko ljudi vrijediš” najbolje dočarava bogatstvo koje stječemo poznavanjem i korištenjem više jezika. Učenje jezika poboljšava komunikacijske vještine, motivaciju učenika i njihov vlastiti osjećaj uspješnosti, otvara vrata u nove svjetove, podučava poštivanju međusobnih različitosti i drugih kultura, pomaže u svakodnevnoj komunikaciji i daje učenicima veću mogućnost zaposlenja i konkurentnost na tržištu rada.

Povodom Europskog dana jezika koji se održao u subotu, 26. rujna 2020. godine, a u svrhu vrednovanja europskih jezika i kultura i promicanja prednosti višejezičnosti, učenici Trgovačke i komercijalne škole “Davor Milas” iz Osijeka sudjelovali su u eTwinning događaju pod vodstvom školske eTwinning koordinatorice i profesorice engleskog i njemačkog jezika Marinele Boras i profesorice hrvatskog jezika Marine Jukić.

Učenici su trebali napisati pozitivne poruke na barem tri jezika, a učenici Trgovačke i  komercijalne škole “Davor Milas” pisali su poruke na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku. U događaju je također sudjelovalo sto nastavnika iz raznih europskih zemalja. Učenici Trgovačke i komercijalne škole “Davor Milas” su sudjelovanjem u ovom događaju stekli iskustvo rada u međunarodnom okruženju, povećali motivaciju za učenje stranog jezika, razvili kreativnost, poboljšali informatičke vještine radom na suvremenom digitalnom alatu i osvijestili uvažavanje različitosti europskih naroda, zemalja i drugih kultura.