prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Europski tjedan sporta u Osnovnoj školi Fran Franković, Rijeka

Europski tjedan sporta je inicijativa Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti diljem Europe. Nacionalni koordinator za provođenje ETS je Ministarstvo turizma i sporta.

U Republici Hrvatskoj Europski tjedan sporta obilježio se od 23. do 30. rujna 2021. godine. Kao jedna od fokus tema Europskog tjedna sporta u Hrvatskoj je Europski školski sportski dan namijenjen svim školama u Europi. Učenici posebnog razrednog odjel za djecu s poremećajem u ponašanju od 1. do 8. razreda obilježili su Europski školski sportski dan programom kanaliziranja nepoželjnih ponašanja kroz treninge kick boxinga s poznatim sportašem. Kroz osnovne elemente kick-boxinga učenici uče kontrolirati svoje emocije ( tuga, bijes, frustracija, ljutnja i nemir).

Ova aktivnost je usmjerena prevenciji neprihvatljivog ponašanja. Korištenjem ove aktivnosti očekuje se ostvarenje sljedećih ciljeva: smanjivanje psihofizičke napetosti, opuštanje učenika, podizanje praga tolerancije na frustracije i uvažavati različitosti, jačanje pozitivne slike o sebi, pomoći u jačanju samopouzdanja, zauzimanju pozitivnog stava, snagu duha i empatiju. Ciljevi aktivnosti: uključiti što veći broj učenika u aktivnosti da bi se više bavili sportom, razvijali svoje sposobnosti i duh zajedništva, te smisao za sportsku borbu i težnju ka sportskim uspjesima.

S obzirom da se učenici s poremećajima u ponašanju ne bave sportskim aktivnostima projekt je osmišljen u cilju promocije aktivnog sportskog života, podizanja kvalitete njihovog života uopće. Program će se provoditi jednom mjesečno u suradnji s Mega centar kick boxing klubom iz Rijeke odnosno njihovim predsjednikom stručnim prvostupnikom kinezilogije Igorom Ivoševićem, izbornikom kick-boxing reprezentacije Hrvatske. Program odabranih škola podržan je vizualima (žutim majicama i ostalim rekvizitima).