prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Europski tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju

Europski tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju godišnja je inicijativa Europske komisije za podizanje svijesti o prednostima strukovnog obrazovanja i osposobljavanja (SOO-a). Slogan inicijative je „Otkrijte svoj talent!”

Tjedan će se 2020. godine obilježiti u obliku hibridnog događanja, uživo u Berlinu i digitalnim putem diljem Europske unije, okupljajući dionike koji će podijeliti svoja stručna znanja. Ovogodišnja je tema kampanje SOO za zelenu i digitalnu tranziciju, u skladu s prioritetima Europske komisije Povezanima s europskim zelenim planom i europskom pripremom za digitalno doba.

Krajnji su ciljevi Tjedna:

  • Predstaviti brojne načine na koje SOO može pomoći mladima i odraslima da „otkriju svoj talent”
  • Predstaviti poslodavcima ogromne prednosti ulaganja u ljudske resurse pružanjem podrške pri početnom osposobljavanju mladih ljudi, kao i pri usavršavanju i prekvalifikaciji odraslih
  • Potvrditi odabire koji ljudi čine kada se odluče za SOO tako da se prikažu njegove konkurentne vrijednosti
  • Razviti svijest o Europskom tjednu vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju vodeći se uspjehom prethodnih kampanja

Za Ambasadora Europskog tjedna vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju odabran je Marko Pavlović, dizajner proizvoda, čija je priča odličan primjer kako je kroz strukovno obrazovanje moguće iskoristiti svoje talente i usmjeriti svoju karijeru. Više o Ambasadoru i njegovom radu može se pročitati na poveznici.

Marko trenutno radi kao samostalni dizajner i vanjski suradnik s domaćim i stranim tvrtkama stvarajući jedinstvena dizajnerskih rješenja s posebnim fokusom na igračke i slagalice. Prisutan je na domaćim i međunarodnim izložbama i natječajima na kojima je nagrađen prestižnim nagradama iz područja produkt dizajna. Zadnja je igračka koju je dizajnirao 3D slagalica pod nazivom Logiq Tower. S više od 22.000 mogućih rješenja u 4 razine bez dvojbe bi mogla biti jedna od najizazovnijih mozgalica na tržištu.

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, kao nacionalna kontakt točka za Europski tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju, vas potiče da sudjelujete u Tjednu i registrirate događanja u svojim ustanovama, podijelite svoje iskustvo te se prijavite za nagradu za izvrsnost. Agencija poziva sudionike da sve relevantne informacije o ovom događanju i sudjelovanju dijele i na društvenim mrežama koristeći hashtagove Tjedna.

#EUVocationalSkills

#DiscoverYourTalent

Vijest je prenesena s mrežnih stranica Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.