prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

eZaKi – korisna aplikacija Knjižnica grada Zagreba

Knjižnice grada Zagreba svojim poslovanjem nastoje pratiti najnovije trendove u knjižničarstvu, a aplikacija eZaKi koja će olakšati korištenje mnogih knjižničnih usluga, samo je nastavak proširivanja usluga u digitalno okruženje.

U aplikaciji eZaKi član, ali i novi korisnik, može se upisati ili obnoviti članstvo, obaviti sva plaćanja putem bankovnih kartica, koristiti svoju digitalnu člansku iskaznicu, provjeriti status svojih posudbi i rezervacija, iste produžiti i slično. Sva istraživanja potreba korisnika knjižnica pokazala su da je upravo ovakva aplikacija logičan nastavak razvoja novih usluga, objasnila je pomoćnica ravnateljica Ivančica Đukec Kero.

Iako je danas aplikacija puštena u rad za korištenje članovima Knjižnica grada Zagreba, ona će biti dostupna kao knjižnična usluga i diljem Hrvatske u više od 360 različitih knjižnica, arhiva i muzeja koji se koriste istim programskim sustavom Zakijem, dodao je pomoćnik ravnateljice Kluk Giunio. Naime, aplikacija je povezana s programskim sustavom na način da je sve odmah vidljivo pa tako osoba koja se upisala putem aplikacije može odmah doći u knjižnicu posuditi željenu knjigu.

Ovo je već druga knjižnična aplikacija koju su Knjižnice grada Zagreba razvile zajedno sa svojim partnerom Viva info d. o. o. Prethodnih godina razvijena je jedinstvena i prva hrvatske aplikacija za posudbu i čitanje e-knjiga Zaki Book koju u Hrvatskoj trenutno koriste članovi 30 narodnih knjižnica.