prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Fantazija kao tema za Dan škole

Učenici, njihovi roditelji i zaposlenici OŠ Fran Koncelak Drnje proslavili su u petak 9. lipnja 2023. Dan škole. U prijepodnevnim satima oko 400 učenika je u matičnoj školi u Drnju prisustvovalo nizu radionica.

Poticaj Erasmus+ tima TITLE

U sklopu Erasmus+ projekta TITLE i njihovog projektnog dana, radionice i uređenje škole bili su inspirirani svijetom fantazije.

Dan otvorenih vrata

Dan otvorenih vrata pod nazivom Nevermoor fantasy day ponudio je sudionicima niz radionica, od izrade fantasy rekvizita i napitaka do čarobnih sportskih igara, animacije, digitalne sobe za bijeg, čarobne struje, izrade sapunčića, biogeografskih obilježja Međuzemlja i čudesnog svijeta animiranih filmova. Osim radionica i sam ulaz je bio čaroban, svi sudionici su u školu ulazili kroz magičan ormar, što je posebno obradovalo one najmlađe. Oni nešto stariji su uživali fanasty fotokutku. Naziv Dana nastao je prema knjizi Nikadgrad (Nevermoor): Kušnje Morrigan Crow spisateljice Jesice Toensend, prema kojoj je tim za uređenje ukrasio prostor škole. Nakon radionica, uslijedila je završna aktivnost – učenici i zaposlenici škole su držeći se za ruke okružili zgradu škole te je dronom snimljena zajednička fotografija.

Priredba

Obilježavanje je nastavljeno u popodnevnim satima u Društvenom domu u Sigecu. Priredba je svojim bogatim programom privukla mnogobrojne posjetitelje. Ravnateljica Dunja Valenček je izrazila zadovoljstvo odličnom suradnjom sa zaposlenicima škole. Također, zahvalila je na načelniku Općine Peteranec Ivanu Derdiću, načelnici Općine Hlebine Božici Trnski, načelniku Općine Drnje Petru Dombaju i Koprivničko-križevačkoj županiji na velikoj podršci i doprinosu u razvoju škole. Obratila se i učenicima, koje je podsjetila na važnost onoga što nose u sebi i načinu na koji se odnose prema drugima te da mjerilo dobrog čovjeka nisu ocjene. Bogati program činili su nastupi učenika, od igrokaza, recitacija, modernog i tradicionalnog plesa do poznatih melodija pjesama, koje su izvodili tamburaši iz Hlebina, učenica Anja Petrić na gitari te učenici Dorian Čižmešija i Mateo Topal na harmonici.

Nagrade

Ravnateljica je na kraju priredbe nagradila učenike Alisu Kovačić, Emu Eršeg, Margitu Ivković, Tenu Palaš, Doriana Čižmešiju, Leona Lončarića, Vanesu Palaš, Zitu Vargu, Tina Blažotinca i Josipu Lukunić, koji će svih osam razreda završiti kao odlikaši. Za poseban doprinos radu škole nagrađene su učiteljice Ksenija Varović i Ana Tustonjić Dombaj.

Svečana večera

Nakon priredbe, zaposlenici škole su proslavu Dana škole završili svečanom večerom u matičnoj školi u Drnju. Upravo je ovakva uspješna cjelodnevna proslava pokazatelj angažiranosti i dobre suradnje svih zaposlenika u drnjanskoj školi.