prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

FROOOM! filmska škola za srednjoškolce

FROOOM! filmska škola poziva sve srednjoškolce u zagrebačko kino Tuškanac na europske klasike uz druženje i kreativnu analizu svake prve subote u mjesecu. Program je za učenike besplatan, provode ga filmski profesionalci i iskusni edukatori, a financira ga Europska unija.

Klupsko filmsko druženje namijenjeno je mladim filmoljupcima i filmoljupkama od 12 do 18 godina spremnima za gledanje i proučavanje filmova – sve naopačke – a koje se održava u kinu Tuškanac svake prve subote u mjesecu od 15 do 18 sati.

U svakom druženju u ukupnom trajanju od tri sata odgledat će se po jedan kultni ili suvremeni uspješni europski film slavnih redatelja, ali i onih manje poznatih, a vrlo zanimljivih, nagrađivanih i aktualnih: filmove o odrastanju, nalaženju svog mjesta u svijetu ili o planiranim i neplaniranim promjenama – teme aktualne djeci i mladima u procesu upoznavanja života odraslih.

Svake prve subote u mjesecu otkrivate sve ono što se ne vidi kad uobičajeno “samo gledamo film”, a sudionička metoda rada Bacača Sjenki s polaznicima oblikuje radionicu svaki put prema njihovim željama, mogućnostima i interesima: nove vježbe, kvizovi, zagonetke, potrage za filmskim blagom i druga ekstremna filmska iskustva!

Voditelj novog naopačke druženja je redatelj i glumac Boris Bakal.

Filmski klub se odvija u sklopu EU projekta CinEd 2.0 i dio je radioničke djelatnosti FROOOM! filmske škole za djecu i mlade.