prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Geodetska tehnička škola osvojila 2. mjesto u kvizu znanja „Unite the Nations“

Geodetska tehnička škola se tijekom ove školske godine po četrnaesti put uključila u projekt “This is our Time” (Ovo je naše vrijeme) i osvojila 2. mjesto u kvizu znanja u sklopu projekta. Zanimljivo je da su ove godine čak dvije hrvatske škole u prvih pet pobjedničkih škola. Tako je peto mjesto zauzela Gimnazija Bernardina Frankopana iz Ogulin.

“This is our Time” (Ovo je naše vrijeme)  je globalni komunikacijskom projektu koji se održava jednom godišnje, a cilj mu je omogućiti mladim ljudima da komuniciraju putem Interneta na različite načine i na različite teme. . Posebna atrakcija projekta su internetske videokonferencije jer učenicima omogućavaju izravnu komunikaciju (putem slike i tona) s vršnjacima širom svijeta. Tema ovogodišnjeg druženja je „Voices Throughout TIME”. Ovo je jubilarni dvadeseti Time. Više informacija o projektu “This is our Time” može se pronaći na adresi http://www.timeproject.org/ ili https://www.facebook.com/thisisourtimeproject/?fref=ts.

Nakon priprema koje su već obavljene u petak, 27. studenog 2015. godine, održalo se završno 24-satno druženje i natjecanje u znanju putem Interneta. Ekipa Geodetske tehničke škole okupila se u informatičkoj učionici i u priručnom TV studiju u 00:30 sati 27. studenog (u pola jedan u  noći od četvrtka 26.11. na petak 27.11.). Projektne aktivnosti su kviz znanje “Unite the Nations” i komunikacija putem videokonferencija. Tijekom kviza, s najvećim brojem pitanja do sada, učenici Geodetske škole odgovorili su na 325 pitanja za manje od 7 sati.

Posebnost kviza je u tome da svaka škola uz prijavu na kviz, centrali projekta u Kanadi, dostavlja i pitanja vezana za svoju zemlju. Tako hrvatske škole moraju poslati po šest pitanja iz pet zadanih područja: povijest, zemljopis, umjetnost, sport i svakodnevnica. Uz pitanja se ponudi četiri odgovora (označi se točan odgovor) i URL (internetska) adresa na kojoj se može pronaći točan odgovor na postavljeno pitanje. Jezik komunikacije je engleski.

I za kraj, donosimo cjelovite službene i konačne rezultati natjecanja u kojem je sudjelovalo 30 škola iz 14 zemalja (Bugarska, Kanada, Kolumbija, Hrvatska, Češka, Indija, Indonezija, Poljska, Rumunjska, Rusija, Nizozemska i Turska). Prvih 5 timova odgovorilo je na pitanja s 80% točnosti sa samo jednim postotkom razlike između drugog, trećeg, četvrtog i petog mjesta. Prva dva tima su imala jednak broj bodova te stoga dijele prvo mjesto.

Pobjednici:

1. Affiliated High School of Chung-Hsing University- Taichung City,Taiwan
1. University Heights Public School, London, Canada
2. Geodetska Tehnička Skola, Zagreb, Croatia
3. Izmir Ozel Faith Koleji, Izmir, Turkey
4. Lord Elgin Public School, London, Canada
5. Gimnazija Bernardina Frankopana, Ogulin, Croatia