prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Gimnazija Franje Petrića – ASOC pilot projekt

Gimnazija Franje Petrića odazvala se javnom pozivu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije za sudjelovanje u pilot projektu “U školi otvorene kohezije – At the school on Open Cohesion, ASOC.” Cilj provođenja projekta je poticanje kulture aktivnog građanstva kod učenika i osvješćivanje učenika o mogućnostima kohezijske politike i EU fondova. Poseban je naglasak na podizanje svijesti o važnosti ravnomjernog razvoja svih regija Europske unije te utjecaj kohezijske politike na svakodnevni život građana.

Osnovni zadatak je odabrati projekt iz lokalne zajednice koji je financiran sredstvima europskih strukturnih i investicijskih fondova, pratiti njegovu provedbu, analizirati sve dostupne podatke i informacije. Prilikom istraživanja projekta učenici će imati podršku nastavnika, regionalnih koordinatora, organizacija civilnog društva te Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Planirano je da učenici svoje istraživanje predstave u lipnju 2020. godine (u obliku video uratka ili neki drugi kreativan način). Stručno povjerenstvo će odabrati najbolji rad, a nagrada je sudjelovanje na “Europskom tjednu regija i gradova 2020.” u Bruxellesu.
U projekt su uključeni učenici trećih razreda: Ivan Mile Kozulić, Fani Čeović, Mare Žunić, Oliver Gojković, Martina Bačić, Jakov Zorić, Ivan Grašo, David Blaslov, Hana Begić i Ema Žilavec. Voditeljica projekta je pedagoginja, Antonija Kero.

Učenici su odabrali projekt “ZADAR BAŠTINI.” Budući je je riječ o kompleksnom projektu, orijentirali su se na obnovu Bedema zadarskih pobuna. Napravili su plan istraživanja i podijelili se po ulogama. Iako je već odrađen veći dio posla i dalje im slijedi puno istraživanja, kritičkog mišljenja, analize i kreativnog izražavanja, a sve sa svrhom što kvalitetnijeg predstavljanja projekta i njegovog utjecaja na razvoj našeg grada.
Naziv našeg projekta je: Zadarska baština pod EU zvijezdama
Naziv tima: Edu-Akcija

Više informacija o projektu možete pronaći na Facebook stranici, Instragram stranici i mrežnoj stranici.