prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Give & Take radionice animiranog, dokumentarnog i igranog filma

Give & Take radionice animiranog, dokumentarnog i igranog filma zamišljene su kao novi, online produkcijski model za stvaranje filmova. Namijenjene su zainteresiranima mlađima od 25 godina, a održat će se u dva ciklusa – lipanjskom i rujanskom.

Prvi ciklus traje od 23. lipnja do 12. srpnja, a radionice vode umjetnica, profesorica filma, videa i animacije Tamara Bilankov i scenarist i redatelj Igor Jelinović. Rok za prijavu je 20. lipnja.

Na ovoj radionici, osim teorijskih znanja o režiji, snimanju i montaži, polaznici uče kako sve to napraviti u praksi i kako snimiti svoj prvi film i to – online.

Polaznici će ovisno o svojim afinitetima na kraju snimiti film u rodu koji im najviše odgovara, ali će kroz niz manjih vježbi okusiti rad u svim rodovima. Ponekad ljudi dođu s jakom idejom da žele raditi primjerice igrane filmove, a onda kroz proces radionice shvate da je njihova prava ljubav dokumentarni, animirani ili eksperimentalni film,’ o radionici kaže Igor Jelinović.

Očekujem da će radionica koristiti polaznicima i ohrabrit ih i za buduće filmske te video projekte. Video je danas jedan od osnovnih načina komuniciranja stoga čime se god željeli u budućnosti baviti polaznici dolaskom na ovu radionicu usavršavaju zapravo svoje komunikacijske vještine suvremenog društva u kojem živimo‘, dodaje Tamara Bilankov.

Prijavnicu za radionicu možete pronaći OVDJE, a rok za prijavu je 20. lipnja.

Give & Take radionice sastojat će se od rada u grupama, tako da svaka grupa osmisli scenarij i pošalje ga ekipi koja je odslušala predavanja za kameru i snimanje da snimi materijal, nakon čega ta grupa materijal predaje idućoj grupi, onoj koja je odradila montažu te ona dovršava cjelokupni film.

Ova radionica nudi inspiraciju za nova kreativna rješenja, napredak u radu te je izvrsna platforma za razmjenu iskustva. Prvi sastanak radionice održat će se 23. lipnja u 18 sati putem Zoom linka, a ostali termini dogovorit će se naknadno u koordinaciji s polaznicima. Radionica je podijeljena u dva ciklusa, od kojih je jedan u lipnju, a drugi u rujnu, pri čemu svaki ciklus traje 22 dana.