prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Glazbeni rječnik Gustavea Flauberta

U Godini čitanja i povodom 200-te obljetnice rođenja Gustavea Flauberta udruga Mala opera objavila je edukativni sadržaj za mlade – Glazbeni rječnik Gustavea Flauberta.

Riječ je o najnovijem videozapisu u kojem se otkriva piščeva razigrana strana u kojoj se obračunava s klišejima i općim mjestima društva 19. stoljeća aktualnima i u današnje vrijeme. Izbor iz „Rječnika uvriježenih ideja“ prati glazba Dariusa Milhauda.

„Glazbeni rječnik Gustavea Flauberta“ može se pogledati na YouTube kanalu. Program je dio projekta „Književne obljetnice u glazbi“. Autori koncepta su Zdenko Niessner i Danijela Petrić.

Udruga MALA OPERA osnovana je 2005.godine, a okuplja glazbenike i glazbene pedagoge u cilju razvitka i unapređenja glazbene i glazbeno-scenske umjetnosti u Hrvatskoj pri čemu težište pridaje glazbenoj produkciji za djecu. Cilj je Udruge predstavljanje i upoznavanje djece s glazbenom, opernom i ostalom glazbeno-scenskom umjetnosti na način da prvi susret najmlađe publike s klasičnom glazbom bude zabavan i djeci primjeren i blizak te da ukloni predrasudu o klasičnoj glazbi kao «dosadnoj i staromodnoj». S obzirom na veliku važnost aktivnog uključivanja djece u samu izvedbu svi projekti Udruge su interaktivni.