prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Hrvatska književnost na međunarodnom Sajmu knjiga u Leipzigu

Hrvatska književnost se i ove godine predstavila na međunarodnom Sajmu knjiga u Leipzigu koji se održao od 21. do 24. ožujka paralelno s Manga-comic-conom i festivalom Leipzig liest koji obuhvaća književne programe i programe poticanja čitanja u cijelom gradu.

Na hrvatskom se štandu izložio izbor novih knjiga suvremenih hrvatskih autora – prozaika i pjesnika, ali i zanimljive nove knjige i slikovnice namijenjene djeci i mladima te stripovi s ciljem predstavljanja bogate domaće produkcije te eventualnog povećanja interesa inozemnih nakladnika za njihovo objavljivanje.

Već tradicionalno, Hrvatska se predstavlja u Leipzigu u suradnji s međunarodnom književnom mrežom Traduki koja u Leipzigu organizira bogat program u kojem svake godine sudjeluju i hrvatski autori. Ove godine kroz nekoliko programa predstavila su se nova izdanja, prijevodi na njemački jezik hrvatskih autora Antonele Marušić, koja objavljuje pod pseudonimom Nora Verde i Ede Popovića.

Njihove knjige nedavno su objavljene u njemačkom prijevodu kod renomiranih nakladnika i kroz ova će predstavljanja pobuditi još veći interes njemačke čitateljske publike.