prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Humanitarna akcija

Humanitarna božićna akcija Komercijalne i trgovačke škole Bjelovar “Sreću čine male stvari”.

U školi njeguje se i potiče međusobno pomaganje. U prosincu je to posebno istaknuto. To je prilika da se shvati da pomaganjem drugima postajemo bolji ljudi. I da shvatimo da to nije obaveza već dar svakog čovjeka u svakoj prilici. Učenici i nastavnici škole već godinama sudjeluju u velikoj školskoj humanitarnoj akciji “Sreću čine male stvari”. Cilj akcije je darivanje najpotrebitijih obitelji učenika. Sve je pokrenulo Vijeće učenika pod vodstvom pedagoginje Ornele Malogorski. Učenici i zaposlenici škole redovito prikupljaju namirnice i higijenske potrepštine za obitelji učenika slabijeg imovinskog stanja.

Kao i uvijek do sada i ove godine se odazvala se cijela škola. Na prijedlog Vijeća učenika ove godine su prikupljali novčana sredstva kako bi pomogli najpotrebitije obitelji učenika/ca kojih je ove godine osam. Za prikupljena sredstva kupljeni su poklon bonovi u prodavaonici u dogovoru s obiteljima kako bi si sami kupili što im je najpotrebnije. Ne moramo reći da je bilo i suza. Svatko je sudjelovao u skladu sa svojim mogućnostima. Priključila se i učenička zadruga COOL- kolektiva koja je organizirala božićni sajam u školi te prodavala pšenicu koju su sami sadili i ukrasne vreće koje su sami sašili. Dio prihoda od prodaje išao je za humanitarnu akciju. S učenicima u zadruzi su radile profesorice Jadranka Rosić, Spomenka Bohaček i Ivana Štiglić. Ovakve akcije važne su jer pomažu u usmjeravanju na razvijanje potrebe za darivanjem i dijeljenjem osobito s potrebitima kojima bi “mala” pomoć mogla promijeniti život. Samo na taj način i takvim pristupom poučavanja i usmjeravanja možemo postići da sadašnje i buduće generacije mladih osjete pravu sreću u “malim” stvarima jer sreću čine male stvari.

Pomaganje i davanje nas uči da budemo zahvalni na onome što imamo. Na taj način više cijenimo pozitivne stvari u svom životu i ne uzimamo zdravo za gotovo ono što imamo. Pomaganjem postajemo bolji ljudi. Učenici, nastavnici i roditelji učenika ponovo su pokazali veliko srce. Iz škole zahvaljuju svima koju su sudjelovali i nekome svojom brigom i pažljivošću uljepšali bar trenutak života.