prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Humanitarna valentinovska akcija za djevojčicu Lavu

Veljača je u Srednjoj školi Ban Josip Jelačić u Zaprešiću i njezinoj Učeničkoj zadruzi Ban ne samo mjesec zaljubljenih, već i mjesec darivanja jer se za Valentinovo, već tradicionalno, održava humanitarna prodaja prigodnih proizvoda, a sav je prihod uvijek namijenjen humanitarnoj svrsi.

Ove godine zadruga je odlučila sav svoj prihod donirati za borbu malene djevojčice Lave čiji su roditelji bivši učenici njihove škole. Lava vodi borbu protiv spinalne mišićne atrofije te za lijek mora prikupiti nezamislivih 2.4 milijuna eura kako bi primila lijek koji bi joj spriječio daljnju progresiju bolesti, a možda i omogućio jednog dana samostalan hod i život.

Zadruga je humanitarnu akciju organizirala u tri dijela. Prvi se dio dogodio 11. veljače 2023. na zaprešićkoj tržnici gdje su građani mogli kupiti prigodne valentinovske poklone za svoje najdraže poput srca od keramike koja je izradila sekcije za keramiku, kreme za ruke izrađene u sekciji za ljekovito bilje, stikove za usne i prirodne sapune izrađene u sekciji za sapune i domaće kolačiće u obliku srca koje su izradili njihovi ugostitelji iz sekcije za uslužne djelatnosti.

Kako bi se za akciju vidjelo i čulo, pobrinula se sekcija za promociju izradom letaka i plakata te širenjem glasa o akciji na društvenim mrežama, a sekcija za računovodstvo obračunala je prihode te dala završnu riječ o uspješnosti akcije. Naravno, tu je uvijek i sekcija za humanitarni rad koja potiče sve sekcije na zajednički rad za opće dobro. Svi proizvodi radovi su učenika srednje škole i njihovih mentora koji su na tržištu već prepoznati svojom kvalitetom i kreativnošću.

Druga akcija dogodila se u suradnji sa sekcijom za osobne usluge i djelatnicima poglavarstva Grada Zaprešića i Gradske knjižnice Ante Kovačića koji su se odazvali pozivu sekcije za humanitarni te u školu došli na frizerske i kozmetičke tretmane naše sekcije te time podržali akciju zadruge. Djelatnici su tako uživali u pranju i feniranju kose, raznim frizurama, manikuri, masaži, čišćenju lica i sličnome, a pri tome su se mogli okrijepiti  inovativnim eliksirom mladosti (ledenim čajem) koji je pripremila sekcija za uslužne djelatnosti.

Treći dan akcije odvio se uz angažman sekcije za uslužne djelatnosti koja je otvorila “Kavanu za Lavu” na koju su učenici, djelatnici Škole i stanovnici grada Zaprešića mogli doći i uživati u toplome tostu, prefinoj palačinki s čokoladom i ledenom čaju te dati svoj dobrovoljni prilog.

Iznos koji mlada obitelj mora prikupiti ogroman je, ali uvjereni su da kap do kapi čini more, a ponekad i maleni kamen pomiče planine. Uz Ban kao i cijela SŠ Ban Josip Jelačić na ovaj način i svoje učenikei potiče na to da treba djelovati humanitarno jer zaista sve se može kad se male ruke slože.

Priloženi dokumenti