prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

I hrvatski gradovi sudjelovali u globalnoj akciji Svjetske organizacije za zaštitu prirode WWF-a

Više od 60 hrvatskih gradova i mjesta ugasilo je u subotu u 20.30 sati javnu rasvjetu u gradskim središtima za “Sat za planet Zemlju”, globalnu akciju Svjetske organizacije za zaštitu prirode WWF-a.

Akcija WWF-a, posvećena podizanju svijesti o štetnosti klimatskih promjena, održala se 14. put i zamračila brojne prijestolnice svijeta i prepoznatljive građevine.

Među pedesetak spomenika UNESCO-ove baštine iz cijeloga svijeta, koje su u subotu utonule u mrak, su i južno pročelje Dioklecijanove palače u Splitu te Dubrovačke zidine.

“Sat za planet Zemlju” simboličan je poziv na akciju protiv klimatskih promjena. Prvi put je organiziran 2007., kada je WWF u Australiji predstavio svoju ideju kako da se građani zainteresiraju za temu klimatskih promjena. Tada su svjetla prvi puta ugašena u Sydneyu, u čemu je sudjelovalo oko 2,2 milijuna građana. Već sljedeće godine to je pretvoreno u globalnu akciju, a klimatske promjene polako su postale sve značajnija tema u našim životima.

Svjetska organizacija za zaštitu prirode WWF (World Wide Fund for Nature), koja akciju “Sat za planet Zemlju” organizira već 14 godina, zahvalila je na sudjelovanju svim građanima, gradovima, institucijama, kao i poslovnim subjektima, koji su se također odazvali u velikom broju.