prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Igre na snijegu

Igre na snijegu mogu biti dobra zabava za cijelu obitelj. Osim toga, djeca će provesti vrijeme na svježem zraku (samo 15 minuta na zimskom suncu, dati će djetetu dnevnu dozu vitamina D), imati će bolji apetit i bolje će spavati.

Ideje za igre na snijegu:

  1. Utrka sa preponama: utabajte stazu za trčanje, na kojoj ćete od snijega napraviti prepreke, visine do koljena ili niže. Sudjelovati može cijela obitelj, a pad na snijeg neće biti opasan nego zabavan.
  2. Povlačenje konopca: ova jednostavna igra, na snijegu postaje zabavnija. Formirajte ekipe, a ako vas je troje, tata npr. može biti jedna “ekipa”. Naravno, ne zaboravite rukavice.
  3. Napravite anđela u snijegu: da biste napravili anđela u snijegu, potreban vam je svježi snijeg, dubine najmanje 4 cm. Pronađite lijepo mjesto, na kojemu je snijeg čist i ispod kojega ne viri korjenje iz zemlje, grančice i sl. Lezite na odgovarajuću snježnu površinu. Mašite rukama gore-dolje u snijegu (čime izrađujete anđelova krila) i širite i skupljajte noge (čime izrađujete anđelovu haljinu). Pokrete je potrebno ponoviti više puta. Kada ustajete, pokušajte stati u isti otisak koji ste napravili prije nego što ste legli u snijeg. Ova igra je zabavnija u društvu jer možete napraviti nekoliko anđela!
  4. Pronađi zastavu: za ovu igru potrebno je nekoliko igrača. Svaki igrač treba dobiti štap (grana, kuhača…) na koju je zavezana bijela zastava (komad stare bijele tkanine). Svaki natjecatelj treba postaviti svoju zastavu u snijeg (u okviru nekog zadatog prostora), tako da se u snijegu kamuflira što je bolje moguće, a opet da bude iznad površine. Cilj je da ostali natjecatelji traže zastave svojih suigrača. Pobjednik je onaj čiju zastavicu posljednju pronađu!
  5. Gađanje: napravite malo uzvišenje od snijega, koje zapravo treba predstavljati stalak za metu. Zatim poredajte prazne konzerve i limenke i to u nekoliko redova, dok ne postavite samo jednu na vrh (u obliku piramide). Izmjerite razdaljinu i natjecanje može početi. Neka svatko dobije po pet gruda snijega kojima će gađati limenke. Pobjednik je onaj koji sruši najviše limenki.
  6. Šešir i snješko: vaš vam snjegović pruža mogućnost za novu, zabavnu igru. Uzmite stari šešir (ili nešto što je slično šeširu) i napravite natjecanje u bacanju šešira na snješkovu glavu. Kako bi igra bila zanimljivija, označite obaveznu udaljenost od snješka.
  7. Tko će napraviti veću grudu: podijelite se u timove, a svaki tim ima zadatak napraviti što veću grudu snijega. Igra će biti još zabavnija kad gruda postane preteška za igrače.
  8. Snježni nogomet: potrebna vam je sprej boca (npr. dobro isprana sprej boca od nekog sredstva za čišćenje), napunjena mješavinom vode i boje za hranu. Time ćete označavati polja za igru. Potom oformite dvije ekipe od tri ili više igrača i zaigrajte snježni nogomet!
  9. Napravite iglu: napravite brdašce snijega i dobro ga utabajte, da bude čvrsto. Onda izdubite ulaz u iglu i iz unutrašnjosti brdašca izbacite što više snijega, pazeći pritom da zidovi i strop ostanu dovoljno debeli kako se kućica ne bi urušila. Biti ćete zadovoljni novim skrovištem, oko kojega možete graditi ogradu, prilaz itd…


Članak je preuzet s Lukinog portala za djecu i obitelj.