prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

III. ciklus „Nastavnici u poduzeća – praksa za nastavnike“

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i Advantage Austria – Austrijski ured za vanjsku trgovinu, uz pomoć projektnih partnera – Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore, Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore, Švicarskoga veleposlanstva u Republici Hrvatskoj i Zaklade Znanje na djelu – organiziraju drugi ciklus prakse za nastavnike strukovnih škola.

U prvom ciklusu prakse za nastavnike sudjelovalo je 62 nastavnika i 28 poduzeća.

U drugom ciklusu prakse za nastavnike sudjelovalo je 150 nastavnika i 80 poduzeća.

Glavni je cilj cjelokupne inicijative izgradnja bolje suradnje i kooperacije između poduzetništva i strukovnog obrazovanja.

Kroz praktičan rad i komunikaciju s mentorima, ali i kroz suradnju s upravom poduzeća i odjel ljudskih resursa koji će im biti na raspolaganju, nastavnici će dobiti uvid u stvarne kompetencije koje se traže od njihovih učenika kao budućih zaposlenika.

Sudjelovanjem u praksi nastavnici dobivaju autentičan uvid u svakodnevni rad poduzeća, kao i stvarnu sliku ekonomskog konteksta i operativnih procesa u poduzeću, a stječu i osobna iskustva u poslovnome svijetu koja će moći prenijeti svojim učenicima.

Praksa traje od tri do pet radnih dana, ovisno o složenosti posla i organizaciji poduzeća.

TERMIN ODRŽAVANJA PRAKSE: od 11. do 14. travnja 2023.

Rok prijave za poduzeća: 1. ožujka 2023.

Rok prijave za nastavnike: tijekom ožujka 2023. (nakon objave kataloga poduzeća)

Na sljedećoj poveznici možete se detaljnije upoznati sa svim detaljima: https://www.advantageaustria.org/hr/services/lehrerpraktikum/lehrerpraktikum.hr.html

 

Vijest je prenesena s mrežnih stranica Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.