prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Industrijska strojarska škola osvojila broncu na Izložbi inovacija I³G u Ivanić-Gradu

Učenik Industrijske strojarske Luka Dermišek škole vrijedno je i predano prezentirao rad drobilice svim posjetiteljima Izložbe inovacija I³G među kojima je, osim odraslih, bilo mnogo djece i mladih iz svih dijelova Hrvatske.

Ivanić-Grad sedmi je put bio centar inovacija i inovativnog poduzetništva mladih u okviru kojeg se predstavljaju nadarena djeca i mladi, inovatori i poduzetnici kako bi razmijenili ideje i iskustva te predstavili najnovije projekte i inovacije. Nakon dvogodišnje pandemijske pauze, Elektronički i računalni klub u suradnji s partnerima organizirao je sedmu Izložbu inovacija I³G koja se održala 19. i 20. svibnja 2022. godine u sportskoj dvorani Srednje škole “Ivan Švear” u Ivanić-Gradu.

Na nacionalnoj izložbi inovacija mladih u Ivanić-Gradu i ove su godine predstavljene ideje, projekti, inovacije te završni radovi učenika iz srednjih strukovnih škola i studenata tehničkih i drugih fakulteta iz cijele Hrvatske, a sudjelovali su i učenici osnovnih škola iz Zagrebačke županije. Predstavili su se i već afirmirani poduzetnici i inovatori, a u okviru izložbe održao se zanimljiv popratni program predavanja te radionica iz područja tehničke kulture za osnovnoškolce i djecu vrtićkog uzrasta.

Izložba se održavala pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja, Zagrebačke županije i Grada Ivanić-Grada te u suradnji sa Zajednicom tehničke kulture Zagrebačke županije, Hrvatskom zajednicom inovatora i Srednjom školom “Ivan Švear” iz Ivanić-Grada.

Učenik Industrijske strojarske Luka Dermišek škole vrijedno je i predano prezentirao rad drobilice svim posjetiteljima Izložbe inovacija I³G među kojima je, osim odraslih, bilo mnogo djece i mladih iz svih dijelova Hrvatske. Sudjelovanje u eTwinning projektu “The green changemakers” potaknulo je učenika Luku Dermišeka da temeljito prouči način izrade i rada drobilice kako bi i na taj način doprinio ciljevima održivog razvoja. Luka je Prosudbenom povjerenstvu u Ivanić-Gradu izložio način izrade drobilice za plastiku služeći se pri tome Elaboratom o izradi drobilice za plastiku te video prikazom izrade i rada drobilice. Prosudbeno povjerenstvo nagradilo je učenika škole Luku Dermišeka brončanom medaljom na radost njegovih mentora nastavnika Josipa Filić i voditeljice praktične nastave Kristinke Lemaić te svih djelatnika škole.