prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Interaktivna prezentacija za srednjoškolce: „Kakve su ovo vradžbine?!“

Ako vas je ikada zanimalo kako termos boca čuva toplinu vašeg čaja da se ne ohladi ili kako to da ptice mogu stajati na dalekovodima (izrazito visok napon) svakako posjetite interaktivnu prezentaciju za srednjoškolce koja će se održati u sklopu Festivala znanosti na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu u Zagrebu.

Prezentacija će se održati u 27. i 28. travnja od 10 do 11 sati u laboratoriju za fizikalnu kemiju i koroziju, 2.kat (lijevo) na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu u Pierottijevoj 6.

Naziv prezentacije „Kakve su ovo vradžbine?!“ dolazi od izraza lica svih nas koji mislimo da znamo kako funkcionira fizički svijet oko nas dok nas netko ne pita da mu to objasnimo! Kroz zabavu i aktivnim sudjelovanjem (praktični eksperimenti) tijekom ove prezentacije znanost će postati zabavna i pristupačna svim sudionicima.

Ova prezentacija, namijenjena učenicima srednjih škola, organizirana je u sklopu Festivala znanosti, manifestacije koja se u Hrvatskoj kontinuirano organizira od 2003. godine s ciljem približavanja znanosti javnosti kroz informiranje o aktivnostima i rezultatima na području znanosti, poboljšavanje javne percepcije znanstvenika, te motiviranje mladih ljudi za istraživanje i stjecanje novih znanja.

Na svakoj prezentaciji maksimalno može sudjelovati 20 sudionika, a prijava je obavezna prijava putem ove online poveznice, stoga požurite s prijavom!

Dr. sc. Marko Nuskol, trenutno viši asistent u Laboratoriju za fizikalnu kemiju i koroziju na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu u Zagrebu, vas poziva da dođete i na licu mjesta otkrijete kako neke naočigled jednostavne stvari oko vas i nisu tako jednostavno objašnjive!

Dr. sc. Marko Nuskol je diplomirao 2012. godine na Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije, Sveučilišta u Zagrebu. Doktorsku disertaciju pod naslovom „Priprava, konformacijska analiza i kirooptička svojstva peptidnih derivata aminoferocena“ uspješno obranio 2021. godine na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu, Sveučilišta u Zagrebu. Ukupno je objavio sedam znanstvenih radova te sudjelovao na osam međunarodnih i nacionalnih znanstvenih skupova.