prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Interaktivni doživljaj svemira

Povodom obilježavanja Tjedna svemira u Osnovnoj školi “Dobriša Cesarić” Osijek organizirana je radionica na kojoj su sudjelovali pojedini učenici 5. a, 6. a, 6. b, 7. a i  8. a razreda.

Radionicu se za učenike pripremile i organizirale učiteljice Olivera Meter i Ljiljana Štanfelj.

Učenici su bili podijeljeni u dvije skupine koje su se izmjenjivale u radu. Prva skupina je uz pomoć aplikacije ARTutor proučavala o zanimanja koja su potrebna za uspješno putovanje i boravak u svemiru te o načinu života astronauta. ARTutor platforma (i aplikacija) koja omogućava kreiranje, uređivanje i objavljivanje sadržaja proširene stvarnosti. Radom u navedenoj aplikaciji učenici su „otključavali“ različite interaktivne sadržaje proširene stvarnosti (AR) koje su se nalazile u slikama. Na taj način učenici su stjecali iskustvo rada s proširenom stvarnošću.

Različite dodane 3D modele astronauta u proširenoj stvarnosti učenici su prenijeli u prostor učionice. Druga skupina učenika je uz pomoć online alata umjetne inteligencije (Gencraft i Ideogram) kreirala slike astronauta na temelju zadanih uputa i opisa koje su osmišljavali učenici. Slike astronauta nalaze se knjizi u alatu BookCreator.

Po završetku radionice učenici su rješavali kviz te su im podijeljene zahvalnice za sudjelovanje izrađene u alatu Canva.