prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Izložba fotografija o globalnom zatopljenju

Izložba “Emptyscapes”, rezultat putopisa “Kronike globalnog zatopljenja: Episode II”, hrvatskog putopisca Olega Maštruka dostupna je za razgledavanje do kraja veljače 2022., s obzirom na to da je postavljena na otvorenom prostoru u Zagrebu, pored Veleučilišta Algebra, na pročelju zgrade na adresi Vukasovićeva 3.

Obilazak mjesta, koja su najviše pogođena dosadašnjim promjenama životnih uvjeta, izazvanih klimom, ideja je serijala Kronike globalnog zatopljenja. Riječ je o reportaži s mnoštvom osobnih dojmova, a cilj Episode II je putopisni prikaz lokacija ugroženih podizanjem razine mora u pet zemalja Kariba: Dominikanske Republike, Turks and Caicosa, Bahama, Paname i Kolumbije.

Za ovu izložbu napravljen je odabir putnih, travel fotografija, koje prenose prazninu mjesta koja su predpandemijskih godina bila puna ljudi, ali i osjetljivost obalnog ekosistema. Izložba je jedinstvena po tome što je na odabir fotografija utjecala umjetna inteligencija, a algoritam odabira fotografija razvijen je u suradnji s tvrtkom Megatrend poslovna rješenja.

Ulaz je moguć iz Vukasovićeve ulice, iz Domobranske ulice te s Ilice.

Cijeli putopis nalazi se na Facebook grupi Kronike globalnog zatopljenja – Powered by BOSCH