prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Izložba „Najbolje zelene knjižnice“ gostovala na 4. zelenom festivalu – Karlovačka zelena priča

Skup koji se 26. lipnja 2023. godine održao u Gradskoj knjižnici „Ivan Goran Kovačić“ u Karlovcu donio je mnoštvo zanimljivih izlaganja koja su tematizirala odnos knjižnica i održivog turizma kao i brojna popratna događanja za sve uzraste.

Sudionici 4. zelenog festivala – Karlovačka zelena priča imali su priliku u sklopu programa Festivala pogledati izložbu „Najbolje zelene knjižnice“, posvećenu svjetskim primjerima dobre prakse „zelenog knjižničarstva“.

Organizator skupa, Gradska knjižnica “Ivan Goran Kovačić”, zelena je knjižnica temeljena na arhitektonskim rješenjima svoje glavne zgrade kao i knjižničnim programima i aktivnostima. U travnju ove godine otvorili su i izdvojeni odjel – „Zelenu knjižnicu” u prostorima Javne ustanove Aquatika s ciljem razvijanja svijesti o biološkoj raznolikosti kroz edukacije i aktivnosti namijenjene djeci, učenicima, studentima, znanstvenicima, turistima i lokalnom stanovništvu.

Izložba „Najbolje zelene knjižnice“ originalno je bila postavljena u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu u svibnju 2019. godine u sklopu projekta „Zelena knjižnica za zelenu Hrvatsku“, a krajem 2019. godine gostovala je u slovenskoj Knjižnici Franca Ksavra Meška u Ormožu te nedavno u Gradskoj knjižnici Zadar.

Vijest je prenesena s mrežnih stranica Nacionalne i sveučilišne knjižnice Zagreb.