prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Izložbe, radionice i predavanja posvećena Nikoli Tesli

Tehnički muzej Nikola Tesla nastavlja s tradicijom obilježavanja života i rada jednog od najvećih izumitelja u povijesti. Program Muzeja se sastoji od prigodne izložbe, radionica i predavanja, a u organizaciji Udruge Nikole Tesla – Genij za budućnost 30. siječnja biti će otvoren i natječaj za godišnju nagradu „Nikola Tesla genij za budućnost“.

Natječaj za godišnju nagradu „Nikola Tesla – Genij za budućnost“ i ove će godine biti otvoren na Danima Nikole Tesle u Tehničkom muzeju „Nikola Tesla“ u Zagrebu. Prigodan program otvorenja natječaja održat će se u ponedjeljak 30. siječnja s početkom u 17 sati.
Natječaj za ovu prestižnu godišnju nagradu otvara se četrnaestu godinu zaredom, a ove će ga godine otvoriti gospodin Ivan Ivanković, pomoćnik pročelnice Gradskog ureda za gospodarstvo, ekološku održivost i strategijsko planiranje Grada Zagreba, odnosno izaslanik gradonačelnika Grada Zagreba. Natjecatelji će se moći prijaviti za Nagradu u tri kategorije:
  1. Kviz znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli namijenjenom djeci i mladima,
  2. kreativni i inovativni proizvod, uporabni predmet ili suvenir inspiriran likom i djelom Nikole Tesle ili replika Teslinog izuma
  3. projekti iz područja proširenog Teslinog djelovanja poput zaštite okoliša i obnovljivih izvora energije.
Natječaj će biti otvoren prigodnim programom iz kojeg izdvajamo panel raspravu pod nazivom „Voda temelj života“ čiji su sudionici dr. med. Lovorka Postružin, Dejan Nemčić; profesor geografije, Snježana Turalija; vlasnica obrta za poslovno savjetovanje GREENiKA, Ruža Grgurev; upraviteljica zadruge Pesla i doc. dr. sc. Vlatka Stupalo; članica Zavoda za vodni promet i voditeljica Laboratorija za planiranje i modeliranje u vodnom prometu na Fakultetu prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu.
Osim programa koji će se održati 30. siječnja, Dani Nikole Tesle, koje već tradicionalno organizira Tehnički muzej „Nikola Tesla“ povodom obljetnice Tesline smrti, nude prigodan program i u ostalim danima trajanja te manifestacije. Broj mjesta za događanja je ograničen, a ulaz je moguć samo uz pozivnice.

Program je za posjetitelje besplatan.

Predavanja će biti prenošena i u živo putem facebook stranice TMNT-a, a od sredine veljače 2023. snimke predavanja bit će dostupne na YouTube kanalu TMNT-a.

Za sudjelovanje na radionicama obavezna je prethodna najava i rezervacija mjesta putem e-adrese katarina.ivanisin.kardum@tmnt.hr, ili na telefon 01/4881 643 Katarina Ivanišin Kardum.

Detaljnije informacije potražite ovdje.