prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Izrada didaktičkih igara

Rad kreativne skupine pruža velike mogućnosti za poticanje znatiželje i maštovitosti, ali i za razvoj  fine motorike šake, pamćenja i pažnje. Učenici koji su pohađali kreativnu skupinu u Područnoj školi Kozarac, Osnovna škola Matija Gubec iz Čeminca, osim ukrasnih premeta izrađivali su i predmete koje su kasnije koristili u redovnoj nastavi.

Cilj je bio izraditi didaktičke igre i sredstva koje će učenici koristiti na nastavi matematike, prirode i društva i hrvatskoga jezika. Neke igre su izrađene zahvaljujući suradnji sa Centrom tehničke kulture Čeminac, koji su Školi darovali šperploču i posudili alat za rad.

Pomoću Unimat1 basic stolnim pilama koje su posudili, učenici su izrezivali pločice za igru Domino i matematičku slagalicu Tangram. Posudili su i 3D olovke koje su učenici koristili za izradu modela geometrijskih tijela i kvadratne mreže za matematiku. Osim toga, za nastavu prirode i društva, učenici su napravili  i modele ljudskog kostura kao dio sustava organa za kretanje. Susretljivošću Zajednice tehničke kulture grada Osijeka, napravili su logičku igru “Četiri  u nizu” i kutije za društvenu igru “Domino”. Učenici su sastavljali i bojali dijelove koji su prethodno izrezani CNC strojem.

Brinuli su o okolišu i tijekom godine skupljali različite materijale. Tako su od slika i kartonskog papira starih lovačkih kalendara izradili slagalice koje su bile korisne na nastavi prirode i društva, a iste slike su i opisivali na satu hrvatskoga jezika. Osim toga, učenici su izradili još i slikovnice, brojevnu crtu i televizor. Uz opušteno raspoloženje i neopterećeni ocjenama učenici su ostvarili stvaralački potencijal i gradili samopouzdanje. Napravljene igre i predmeti učinili su nastavu zanimljivijom.