prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Izvanučionička nastava učenika petih razreda u NP Sjeverni Velebit

U ponedjeljak, 27. svibnja 2024. godine, učenici petih razreda osnovne škole Bedekovčina sudjelovali su u nezaboravnom izletu u Nacionalni park Sjeverni Velebit. Polazak je bio rano ujutro, točno u 6:00 ispred škole, a cijeli dan bio je ispunjen uzbudljivim aktivnostima i novim iskustvima.

Prva destinacija bila je Kuća Velebita, gdje su učenici sudjelovali u interaktivnoj izložbi uz stručne vodiče. Kroz zanimljive i edukativne prikaze, naučili su mnogo o prirodnim ljepotama i ekosustavima Velebita. Virtualno su putovali u špilju i saznali o hrabrim istraživačima dubina ovih područja. Nakon toga, posjetili su Zavižan, gdje su ih oduševili Velebitski botanički vrt i Meteorološka postaja. Uz stručno vodstvo, saznali su više o raznolikom bilju i klimatskim uvjetima ovog jedinstvenog područja, posebno o zaštićenim vrstama, od Velebitske degenije do vuka i medvjeda.

Nakon hodanja visovima Zavižana uslijedio je odmor za tijelo i dušu u Svetište Majke Božje od Krasna. Ovdje je svećenik učenicima ispričao priču o nastanku svetišta, ali ih je i podsjetio na zahvalnost Bogu koji je stvorio predivnu prirodu u kojoj su uživali cijelog dana. Zajednički su molili i pjevali, što je dodatno obogatilo njihovo duhovno iskustvo.

Posljednja destinacija bio je Kuterevo, utočište za medvjede. Volonteri iz cijelog svijeta proveli su učenike kroz utočište, objašnjavajući im važnost zaštite medvjeda i njihova prirodnog staništa. Djeca su bila oduševljena susretom s medvjedima i pričama o njihovom spašavanju. Povratak je bio predviđen u 20:00 sati. Svi učenici su jednoglasno izjavili da im se izvanučionička nastava izuzetno svidjela.  Izlet im je pružio priliku da povežu teorijsko znanje iz učionice s praktičnim iskustvima u prirodi, ostavljajući im nezaboravne uspomene i nova saznanja.

Ovaj dan bio je savršena prilika za učenike da istraže ljepote naše domovine i prodube svoje znanje na zanimljiv i interaktivan način. Veselimo se budućim izletima i novim avanturama koje nas čekaju.