prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

“Jačanje internetske sigurnosti za učenike” projekt u kojem je sudionik Osnovna škola Sveti Petar Orehovec

Umanjiti rizike s kojima su učenici suočeni prilikom korištenja interneta, najvažniji je cilj KA 229 Eramus+ projekta “S.O.S. (Strengthen Online Safety for Students)”.

Kako bi se ostvario spomenuti cilj, sudionici projekta će se tijekom slijedeće dvije godine fokusirati na slijedeće teme: vršnjačko kiberzlostavljanje, lažne vijesti, privatnost na internetu i štetni sadržaji na internetu.

U projektu su okupljene škole iz šest zemalja, a jedna od njih je i Osnovna škola Sveti Petar Orehovec kojoj je ovo prvi Erasmus+ projekt u statusu partnera. Naime, u prethodna dva Erasmus+ projekta Osnovna škola Sveti Petar Orehovec bila je inicijator i koordinator projekta. Projektom “S.O.S. (Jačanje internetske sigurnosti za učenike)” koordinira škola Colegio Nuestra Señora de Monte-Sión iz grada Torrento u Španjolskoj. U partnerstvu su još i škole iz Finske, Poljske, Portugala i Rumunjske. Aktivnosti i metode rada u projektu prilagođene su “novom normalnom”, i u prvoj fazi projekta sve će se aktivnosti odvijati online, dok će se s planiranim mobilnostima pričekati kraj pandemije. Zbog pandemije zatražit će se i produženje projekta. Takvu su odluku donijeli koordinatori projekta na prvoj partnerskoj videokonferenciji održanoj u ponedjeljak, 28. rujna 2020. godine.