prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Jedna je mama

Približava se Majčin dan koji će se obilježiti ovaj tjedan u Osnovnoj školi Siniše Glavaševića u Vukovaru nizom aktivnosti. Knjižničarka u suradnji s učiteljicama razredne nastave pripremila je slikopriče, recitacije, igrokaze, glazbene i likovne aktivnosti te raznovrsne igre. Planiraju i čitati knjigu “Anica i majčin dan”, Desa Muck.

Učenici 2. b razreda s učiteljicom Gordanom Lavrnić i knjižničarkom zaigrat će društvenu igru kockom : “Tko će prije”. U igri mogu sudjelovati do četiri učenika. Svaki učenik odabire jednu figuru za igru. Polazak je sa starta. Dobiveni broj bacanjem kocke označava koliko ćete polja pomaknuti figuricu po abecedi. Slovo na koje su stali učenici se imenuje, može se reći i riječ koja počinje tim slovom ili ako su došli na slova s uputom, a to su slova C – čučni s prijateljem, D – poskoči s prijateljem, F- daj pet prijatelju, J – čučni s prijateljem, M – skoči s prijateljem, R – daj pet prijatelju. Pobjednik je onaj tko dođe prvi do cilja. Sljedeća aktivnost za učenike bila je radionica izrade čestitki. Na radionici su sudjelovali učenici 2. b razreda zajedno s učiteljicom Gordanom Lavrnić koji su izrađivali čestitke za Majčin dan. Čestitke su ukrašavali trakicama, mašnicama i raznim drugim materijalima iz kutija koju je donijela učiteljica i knjižničarka. Izrezivali su i prste koje su ukrasili šarenim kolaž papirima, krojili su i izrezivali cvijeće koje su stavili u izrezane ručice.