prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Jedrenje

Jedrenje se u svojim počecima koristilo isključivo u ribarstvu, obrani od neprijatelja, trgovini na trgovačkim brodovima, no danas je jedrenje za većinu zaljubljenika ovoga sporta, omiljeni vid zabave, uživanja i rekreacije.

Jadranska obala pravi je raj za ljubitelje jedrenja, jer Jadransko more nudi prekrasan krajolik te brojne mogućnosti za istraživanje ljepota čistoga mora, skrivenih uvala, uživanje u pješčanim i šljunčanim plažama, ronjenju te uživanje u osjećaju vožnje. Iako se čini jednostavnim, upravljati jedrilicom nije lako, jer se treba boriti sa smjerom vjetra, uvjetima na vodi, a često i drugim nepogodama.

Naša obala domaćin je brojnim domaćim i stranim nautičarima koji dolaze istražiti našu obalu za koju kažu da je najzanimljivija i najljepša na Mediteranu. Oni vještiji jedrenju na plovidbu i avanturu će se uputiti samostalno, no za one koji nisu sigurni u svoje umijeće upravljanja jedrilicom, preporučuje se najam posade ili skipera. U ponudi su i brojne opcije najma – od manjih i srednjih brodova pa sve do velikih gotovo luksuznih jahti koje se mogu unajmiti sa skiperom, bez njega ili sa posadom. Cijene najma ovise o više faktora (veličina broda, period i dužina najma, bazna luka, oprema i sl.).

Nemate li nikakva iskustva u jedrenju, upišite se na jedan od osnovnih tečajeva koji će vas osim teoretskih znanja iz osnova jedrenja, aerodinamike jedra, navigacije, izbjegavanja sudara na moru, sigurnosti i sličnih pitanja, upoznati i sa praktičnim dijelom u kojemu će instruktor polaznicima u malim grupama prenijeti dovoljno znanja za samostalno jedrenje.