prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Jo Nesbø gostuje u svibnju u NSK

Jedan od najvećih svjetskih pisaca trilera Jo Nesbø u subotu 7. svibnja 2022. godine gostovat će u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu u sklopu svojega boravka u Hrvatskoj.

Na gostovanju će se osvrnuti na svoj dosadašnji rad, osobito na zadnje dvije objavljene knjige Stručnjak za ljubomoru i druge priče i Otok štakora i druge priče.

Romani ovoga poznatog pisca osebujne biografije prevedeni su na više od 50 jezika i prodani u više od 50 milijuna primjeraka. Najpoznatiji je po kriminalističkim romanima o detektivu Harryju Holeu koji su mu donijeli svjetsku slavu i brojne nagrade. Prvi je u seriji romana o detektivu Harryju Holeu roman Šišmiš iz 1997. godine za koji je dobio nagradu Riverton za najbolji norveški kriminalistički roman i nagradu Stakleni ključ za najbolji nordijski kriminalistički roman.

Osim Šišmiša i ostalih romana o Harryju Holeu ŽoharaCrvendaćaNemezeĐavolje zvijezdeSpasiteljaSnjegovićaLeopardaFantomaPolicijeŽeđi i Noža, na hrvatskome jeziku objavljeni su i njegovi samostalni romani – Sin, Krv na snijegu, Ponoćno sunce, Lovci na glave, Macbeth i Kraljevstvo te zadnja dva naslova Stručnjak za ljubomoru i druge priče i Otok štakora i druge price koji su žanrovski izlet u obliku zbirke priča.

Pojedinosti o posjetu Joa Nesbøa Hrvatskoj dostupne su na mrežnoj stranici izdavačke kuće Fokus.