prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Job shadowing u Osnovnoj školi Nikole Hribara

Osnovna škola Nikole Hribara iz Velike Gorice, u razdoblju od 8. do 12. studenog 2021. godine, bila je domaćin job shadowinga osnovnoj školi CEIP Calstellar-Oliveral iz Valencije, Španjolska. Job shadowing oblik je stručnog usavršavanja kada nastavnik prati i promatra rad ostalih učitelja na njegovom radnom mjestu.

Na ovaj je način naša škola aktivno sudjelovala u sklopu njihovog Erasmus+ KA 101 projekta “Future classroom: improvement of pedagogical proposals of CEIP Castellar-Oliveral through observation and comparative education”.

Tijekom tjedan dana, učiteljice razredne nastave iz Španjolske svakodnevno su pratile rad učitelja naše škole na satovima Engleskog jezika, Geografije, Informatike, Likovnog, Prirode i društva, Tehničkog i Rimokatoličkog Vjeronauka.

Oblici rada koje su učitelji koristili na svojim školskim satovima: frontalni rad, rad u grupama, likovno izražavanje, istraživačka i projektna nastava. Učiteljice su iz Španjolske također, upoznale rad školske knjižnice i pedagoške službe i prošetale su kroz sve važne dijelove školske zgrade koje su potrebne za uspješno funkcioniranje nastavnog procesa (dvorane, školske kuhinje i blagovaonice, kotlovnice, kabineta, školskog dvorišta).

Detaljniji opis kako je protekao svaki nastavni sat zajedno s fotografijama možete pogledati na poveznici u nastavku: https://sites.google.com/…/jobsha…/po%C4%8Detna-stranica

Pomoću ovog oblika stručnog usavršavanja učiteljice iz Španjolske dobile su uvid u način funkcioniranja našeg školskog sustava, a učitelji naše škole, razgovorom i dijeljenjem primjera dobre prakse, saznali su iz prve ruke na koji je način organizirana nastava u Španjolskoj.

Priloženi dokumenti