prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Jubilarno peto izdanje VAFI-ja

VAFI, internacionalni festival animiranog filma djece i mladih Varaždin, od 5. izdanja dobiva jednu novu dimenziju – natjecateljski program animiranih filmova rađenih za djecu i mlade. Prijave traju do 20. siječnja 2014.

Tako će od sada VAFI uz predstavljanje najboljih animiranih ostvarenja djece i mladih te partnera, također predstaviti i najbolje animirane filmove rađene za djecu i mlade. Dio u kojem se natječu autori mlađi od 18 godina zvat će se od sada VAFI junior, a onaj za odrasle koji rade animirane filmove za djecu i mlade VAFI senior.

Prijave na VAFI traju do 20. siječnja 2014. godine, a svaka od dvije natjecateljske sekcije VAFI festivala ima tri kategorije: mini, midi i maxi.

Partner 5. VAFI festivalu koji će se održati od 22. do 27. travnja 2014. godine bit će Francuska, kolijevka animacije i dječjeg animiranog filma koja će se predstaviti kroz izbor najboljih filmova.

Specifičnost natjecateljskog dijela VAFI-ja bit će u tome što će juniore i dalje ocjenjivati stručni žiri odraslih, dok će o pobjedniku seniora odlučivati članovi Filmsko-kreativnog studija VANIMA. Oni će činiti deveteročlani žiri, tj. tročlani po svakoj natjecateljskoj kategoriji, a sukladno dobi za koju su filmovi rađeni.